מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בטא ואוביטרל והתייעצות כללית (ארוך)מקווה24/12/2009
אני אחרי 6 החזרות סך הכל, מתוכן 3 הריונות (2 כימיים ו-1 חוץ רחמי)
החזרה אחרונה (מוקפאים ומחזור טבעי) עשינו עם תמיכה של אוביטרל כל 3 ימים מההחזרה.
ההחזרה היתה ב-8.12 עוברים בני יומיים.
להלן תאריכי הזרקת אוביטרל (מזרק שלם) ותאריכי בטאות
8.12- אוביטרל
11.12-אוביטרל
14.12-אוביטרל
17.12 - בבוקר - הזרקת אוביטרל
20.12 - בטא 39, פרוגסטרון 60, אי2 1987
20.12 - הזרקת אוביטרל שלם נוסף בבוקר (לאחר בדיקת הדם)
22.12- בטא 59, פרווגסטרון 54, אי2 2090
23.12 - הזרקת אוביטרל שלם
24.12- בטא 74, פרוגסטרון 46, אי2 1800
השאלה שלי היא כזו, עד כמה שהבנתי אוביטרל מתפוגג מהגוף על פי עיקרון זמן מחצית החיים. כלומר, אם היום היה 74, מחר 37 מחרתיים 19 וכו' (כמובן שזה הערכות בקירוב). את כל האוביטרל הזרקתי בשעת בוקר וכל בדיקות הדם נלקחו אף הם בבוקר.
לא מסתדרים לי הערכים, לאחר 24 שעות = 74 (הבדיקה מהיום) בעוד שהבדיקה מיום ראשון לאחר 72 שעות מהזריקה = 39. האם יש סיכוי שהתחיל הריון ושוב היה כימי? (האמת היא שהיות שזו פעם 4 אני כבר מזהה כאבי הריון אופייניים...וחושבת שהרגשתי כאלו כמה ימים לפני הבטא) זה מידע שחשוב לי לדעת בנוגע להמשך הטיפולים, כי אם כן זו כבר פעם 3 ואני די מיואשת...
אני עם קלקסן במינון מכובד מאוד (עקב אפלה גבולית) + אספירין + 10 מ"ג פרדניזון.
קריוטיפ תקין
צילום רחם והיסטרו' תקינים
בלוטת תריס מאוזנת ומטופלת
זרע תקין
בשני הפרוטוקולים שקיבלתי היו גלולות ל-10 ימים מהיום ה-1 למחזור, אחרי 7 ימים הוספנו דקא לעוד כ-10 ימים ואחרי כן סטימולציה במנוגון 2 אמפולות. בשתי השאיבות כ-20 ביציות. שאיבה ראשונה זקיקים היו קטנים בשאיבה והיו רק 8 ביציות בשלות ו-5 הפריות (כל העוברים הוחזרו בשלושה מחזורים). בשאיבה השניה עשינו קוסטינג וירדנו למנוגון 1.5 ל-3 ימים והיו 6 הפריות מתוך 7 ביציות טובות (השאר היו צעירות או לא תקינות) גם כאן, כל העוברים שנוצרו הוחזרו ב-3 סבבים.
העוברים, הן הטריים והן המוקפאים תמיד טובים מאוד-מצויינים.
אני בת 36, פרופיל הורמנלי תקין, מחזורים סדירים (ביוץ שבורח בטבעי, ותגובה לא טובה לצטרוטייד שנוסה בשלב ההזרעות)
מה עוד אפשר לברר/לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא
פרופ' שחר קול25/12/2009הצורך במעקב המדויק אחר רמת הבטא E2 ו - P ביחס לזמני מתן האוביטרל אינו ברור לי.
מבחינה פרמקוקינטית יש 2 אפקטים דינמיים שיש לקחת בחשבון: הצטברות התרופה עם מתן חוזר, בצד מטבוליזם שלה ע"י מערכות הגוף.
לדינמיקה הזו יש משמעות בשלב פיתוח התרופה ע"י חברת התרופות לצורך קביעת מינונים וזמני מתן.
כמובן שאין לכך שום משמעות בשלב השימוש הקליני השיגרתי.
לגבי שאר השאלה - יתכן ועדיין לא נמצא הפרוטוקול המתאים לך ביותר.
אפשר לשקול פיפל לפני המחזור הבא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה + שאלה לאחר עשיחה עם הרופא
מקווה25/12/2009הרופא עבר על התיק שלי והבעיות ואמר שלשאיבות קודמות הגעתי לרמות גבוהות של אסטרדיול (18.000 ביום הזרקת אוביטרל בשאיבה האחרונה) ולדעתו רמות כאלו מגרות מאוד את רירית הרחם שממילא אצלי לא מלהיבה (בין 6-8) כך שהעוברים הטריים מוחזרים לרחם כשהוא במצב פחות אופטימלי. מצד שני, בסבבי מוקפאים טבעי הרירית יותר טובה ולכן הציע לנסות משהו ביניים: ורסיה של פרוטוקול קצר, אך בשל ביוצים מוקדמים תחת מינון לא גבוה של הורמונים (50 פוריגון = 8 זקיקים וביוץ כשהגדול היה 14, הטיפול שהיה אז הזרעה בוטל) להתחיל עם אורגלוטרן כבר עם הסטימולציה בי"מ 3 וכ"כ להשתמש בפוריגון בלבד במינון של 150 יחידות (במקום 2 מנוגון בלבד כפי שהיה בשתי השאיבות הקודמות )
האם פרוטקול כזה מוכר? כי אני יודעת שבפרוטוקולים כאלו בדרך כלל מתחלים עם אורגלוטרן אחרי מס' ימים מהסטימולציה, או כאשר זקיקים גדלים. האם זה עתיד לתת תוצאות טובות יותר?
וגם- מה לגבי השימוש בתכשיר fsh בלבד אני בת 36?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוכר. הצעה סבירה.
פרופ' שחר קול25/12/2009בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)