מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מבולבלתשרה01/10/2007
שלום,
אני בת 50 ולפני כ-3 שנים רופאת הנשים שלי אמרה לי שיש לי מיומות ושעליי לגשת ולבצע כריתת רחם כי יש לי רחם גדולה (כמו של חודש חמישי) ושזה מאוד מסוכן. מאוד נלחצתי . אך בכל זאת סירבתי בכל תוקף לכרות את הרחם.רופאת הנשים של קופת החולים שלחה אותי להיוועץ בפרופסור של בית חולים קפלן (אשר מקבל גם במרפאה של הקופה) והוא גם המליץ לי לכרות את הרחם. לאחרונה החלטתי להיוועץ ברופא נוסף ולכן הלכתי לבית חולים תל השומר ושם שילמתי באופן פרטי על בדיקה אצל רופא נשים כדי להתיעץ איתו העיניין. הוא לא ביצע צילום- אלא רק בדק אותי גופנית והסתכל בבדיקות הדם. הוא אמר שאני אישא בריאה מאוד ושאין לי ממה לפחד כי בעבר חשבו שמיומות עלולות לגרום לסרטן צוואר הרחם אך כיום כבר לא חושבים כך. הוא אמר שאני לא צריכה לבצע כריתת רחם ושאם הייתי מבצעת כמו שהרופא של קופת חולים המליצה לי אז לא הייתי סולחת לעצמי. בקיצור- הוא שלח אותי הביתה ואמר לי שאין לי ממה לפחד- אם הבטן הגדולה לא מפריעה לי מבחינה אסטטית אז אני בשום פנים ואופן לא צריכה לבצע כריתה. באשר לסיכון של הסרטן הוא השיב: "סיכוי לקבל סרטן במקרה שלך הוא אפסי".
שאלתי היא:
אייך יכול להיות ששני רופאים מאבחנים את הבעיה שלי בצורה הפוכה ושונה לחלוטין? למי להאמין? מה עליי עוד לעשות כדי להיות בטוחה שאני לא מזניחה את עצצמי לעתיד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שרה
ד''ר דוד ישי01/10/2007ככל שתתיעצי יותר תתבלבלי יותר. בסופו של דבר תצטרכי לסמוך על אחד מהם ולקבל את דעתו.
דעתי דומה לזו של הרופא מתל השומר. השרירנים הם גידולים שפירים ואינם הופכים לממאירים, לכן אם הרחם לא גדל במהירות ואו גורם לאחד מהדברים הבאים: דימומים חזקים וממושכים, הפרעות במתן שן או ביציאות כתוצאה מלחץ או כאבים אין צורך בניתוח. הדבר נכון יותר לגבי אישה לקראת מנופאוזה. אחרי הפסקת הוסת צפויים השרירנים להתכווץ.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)