מבולבלת

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מבולבלת
    שרה
    01/10/2007

שלום,
    אני בת 50 ולפני כ-3 שנים רופאת הנשים שלי אמרה לי שיש לי מיומות ושעליי לגשת ולבצע כריתת רחם כי יש לי רחם גדולה (כמו של חודש חמישי) ושזה מאוד מסוכן. מאוד נלחצתי . אך בכל זאת סירבתי בכל תוקף לכרות את הרחם.רופאת הנשים של קופת החולים שלחה אותי להיוועץ בפרופסור של בית חולים קפלן (אשר מקבל גם במרפאה של הקופה) והוא גם המליץ לי לכרות את הרחם. לאחרונה החלטתי להיוועץ ברופא נוסף ולכן הלכתי לבית חולים תל השומר ושם שילמתי באופן פרטי על בדיקה אצל רופא נשים כדי להתיעץ איתו העיניין. הוא לא ביצע צילום- אלא רק בדק אותי גופנית והסתכל בבדיקות הדם. הוא אמר שאני אישא בריאה מאוד ושאין לי ממה לפחד כי בעבר חשבו שמיומות עלולות לגרום לסרטן צוואר הרחם אך כיום כבר לא חושבים כך. הוא אמר שאני לא צריכה לבצע כריתת רחם ושאם הייתי מבצעת כמו שהרופא של קופת חולים המליצה לי אז לא הייתי סולחת לעצמי. בקיצור- הוא שלח אותי הביתה ואמר לי שאין לי ממה לפחד- אם הבטן הגדולה לא מפריעה לי מבחינה אסטטית אז אני בשום פנים ואופן לא צריכה לבצע כריתה. באשר לסיכון של הסרטן הוא השיב: "סיכוי לקבל סרטן במקרה שלך הוא אפסי".
    שאלתי היא:
    אייך יכול להיות ששני רופאים מאבחנים את הבעיה שלי בצורה הפוכה ושונה לחלוטין? למי להאמין? מה עליי עוד לעשות כדי להיות בטוחה שאני לא מזניחה את עצצמי לעתיד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום שרה

ד''ר דוד ישי
    01/10/2007

ככל שתתיעצי יותר תתבלבלי יותר. בסופו של דבר תצטרכי לסמוך על אחד מהם ולקבל את דעתו.
    דעתי דומה לזו של הרופא מתל השומר. השרירנים הם גידולים שפירים ואינם הופכים לממאירים, לכן אם הרחם לא גדל במהירות ואו גורם לאחד מהדברים הבאים: דימומים חזקים וממושכים, הפרעות במתן שן או ביציאות כתוצאה מלחץ או כאבים אין צורך בניתוח. הדבר נכון יותר לגבי אישה לקראת מנופאוזה. אחרי הפסקת הוסת צפויים השרירנים להתכווץ.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו