שחלות פוליציסטיות וגלולות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות וגלולות
    אלה
    03/01/2010

שלום רב,
    אני בת 24 ונוטלת גלולות מיזה כ 5 שנים (יסמין) , ללא הפסקה.
    לפני לקיחת הגלולות המחזור שלי לא היה סדיר והיה מגיע פעם ב חודשיים שלושה.
    כאשר התחלתי לקיים יחסי מין והלכתי לרופא נשים בצבא הוא אמר לי שיש לי שחלה פוליציסטית ושאקח גלולות גם למניעת הריון וגם לסידור המחזור.
    מעולם לא עשיתי איזושהי בדיקה מעמיקה האם השחלות אכן פוליציסטיות או לא , גניקולוג אחד אמר לי שעשויים להיות קשיים בכניסה להריון ואילו אחר אמר שלא בהכרח, מה הנכון?

חשוב לי לציין שבעבר עישנתי כיום לעיתים רחוקות מאוד..

האם יש צורך בהפסקת לקיחת הגלולות הן לניקוי הגוף והן לבדיקה האם השחלות פוליציסטיות? במידה והשחלות אכן פוליציסטיות האם "ניגזר" עליי לקחת כל חיי כדורים לסידור המחזור?
    הרי זה ידוע שלקיחת הורמונים איננה בריאה ועלולה לגרום לתופעות לוואי בעתיד.
    במה שונה המדבקה מהגלולה ? והאם עדיף להשתמש במדבקה?

ערב טוב,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום אלה

ד''ר דוד ישי
    03/01/2010

אין שום סיבה בעולם להפסיק את הגלולות לצורך בירור . תעשי את זה כאשר תרצי להרות.
    אם המחזוריחזור להיות לא סדיר , סביר להניח שתצטרכי לקבל עזרה ( ע"י גורמי ביוץ ) כדי להרות.
    לא יודע מה יהיה בעתיד מבחינת סדירות הוסת. בכל מקרה , וסת מאד לא סדיר , יותר גרוע מאשר לקחת גלולות. המדבקה שונה רק בדרך הספיגה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו