מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גירוי יתריפה05/01/2010
שלום,
במהלך טיפולי IVF נוצר הריון שהסתיים בשבוע 8. שבוע אחרי ההחזרה התחיל לי גירוי יתר, שהמשיך עד שנגמר ההריון.
שאלתי היא לגבי הריון נוסף מטיפול IVF. אם אעבור עוד סבב IVF, ואגיע לשאיבה עם אותם ערכים שהיה בסבב שהניב הריון (מבחינת מס' הזקיקים, האי2 והפרוג'), מה הם הסיכויים ששוב יתפח גירוי יתר בסמוך לבטא?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אירית שלום
פרופ' שחר קול05/01/2010סיכויים גבוהים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה ד"ר קול. הבהרה...
יפה05/01/2010ייתכן שלא ניסחתי נכון את שאלתי.
בסבב שבו נקלט הריון, סמוך לבדיקת הבטא כבר החל גירוי היתר. רוב הסיכויים שהגירוי התחיל בגלל ההריון, ולא בגלל הערכים שהיו לי - היות והם לא היו כאלה גבוהים. היה מדובר באי2 בסביבות 10K על כ-9 זקיקים כאשר, בסבבים קודמים כבר הגעתי לאי2 של 16K על אותו מס' זקיקים ולא היה גירוי יתר. על כן ההנחה שלי היא שהגירוי נוצר אך ורק בגלל ההריון.
נדמה לי שמהניסוח שלי הובן שהשאלה היא האם ערכים כאלה תמיד יגרמו לגירוי יתר בלי קשר להריון, כאשר אני למעשה שואלת:
האם בכל פעם שיהיה הריון מסבב IVF בו הערכים יהיו דומים לערכים בסבב "המנצח", רוב הסיכויים הם שההריון שוב יגרום לגירוי יתר? וזאת למרות שלא מדובר בערכים כ"כ גבוהים?
מקווה שניסחתי יותר נכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול06/01/2010לא, תלוי בפרוטוקול הטיפול. אם מדובר על פרוטוקול מבוסס אנטגוניסט וביוץ עם אגוניסט מובטח (ברמת וודאות של 100%) שלא יהיה גירוי, גם אם יושג הריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני "חופרת"...
יפה07/01/2010ושוב תודה על המענה!
לא מדובר בביוץ עם דקא.
מדובר ב-2 סבבים זהים.
פרוטוקול זהה - ארוך, חצי דקא, אוביטרל.
בשני הסבבים סטימולציה של 9 ימים.
בשני הסבבים אי2 כ 10000, כ9 זקיקים.
פעם אחת נקלט הריון (והסתיים שבוע 8) - התפתח גירוי יתר.
אם בפעם השניה גם כן ייקלט הריון - האם בוודאות יהיה גירוי יותר, סיכוי גבוה, נמוך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול07/01/2010אם חוזרים על אותו פרוטוקול יש סיכוי גדול שהתוצאות יהיו דומות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)