הקשר בין האם הנתרמת לעובר מתרומה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הקשר בין האם הנתרמת לעובר מתרומה
    יפית
    12/01/2010

שלום רב,

אני קצת מתקשה להבין את הקשר הגופני ומה מתחבר ומה לא בין אם נתרמת לעובר מתרומת ביצית . כלומר , האם בדיקות דם להריון כמו משולש / מרובעת מבטאות את רמת הסיכון הנכונה .
    ובכלל , האם דמי זורם בגוף העובר או שהוא ניזון מהשליה ואין מגע של דם ודם . ומה קורה כאשר סוגי הדם שונים .
    יש לי הרבה שאלות והרבה אי הבנה לגבי התהליך שמתרחש בגופי ואני מנסה להבינו עד כמה שניתן, לכן אודה אם תרחיבו בתשובתכם ותתיחסו לנושאים נוספים שרלוונטים ולא שאלתי , בעיקר בחלק של מה קורה בגופי ובגופו של העובר הצומח בי כעת .
    כאמור אודה לתשובת רחבה ומקיפה ככל שתוכלו ,
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלגתם עלי , מקפיצה את הודעתי

יפית
    13/01/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר

פרופ' שחר קול
    13/01/2010

אין ערבוב דם, אלא הזנה של העובר ע"י השיליה שבתוך הרחם.
    סוגי דם שונים אינם משפיעים. אם את בעלת RH שלילי - יש לקבל חיסון ככל הרה אחרת.
    בדיקות הריון הבאות לקבוע רמת סיכון לבעיות כרומוזומליות תלויות בעובר בלבד. את רמות הסיכון יש לקבוע ביחס לגיל תורמת הביציות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו