שיקולים שונים בהחזרת עוברים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שיקולים שונים בהחזרת עוברים
    דניאלה
    05/10/2007

שלום לרופאים המקסימים!!!

בת 29, עברתי 2 טיפולי שאיבה עד כה כשבטיפול השני הוחזרו לי 2 עוברים של 8 תאים, נקלטתי להריון תאומים שלצערי הפסיק להתפתח ונאלצתי לעבור גרידה בשבוע 9.
    כעת מתחילה פרוטוקול חדש לקראת שאיבה.

חשבתי על אופצייה של החזרת 2 עוברים ביום השלישי לשאיבה שבד"כ מגיעים ל8 תאים ולהחזרת עובר נוסף בלוציסיוס במידה ויוותר בחיים .. לאחר יומיים נוספים.

הניסיון שלי עם מוקפאים של 8 תאים עד כה לא הניב תוצאות ועל כן אני שוקלת לקחת את הסיכון ולהמשיך לגדל את העוברים הנותרים לבלסוציוס ולהקפיא מה שיוותר מלבד העובר השלישי שיוחזר.

ראשית אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע להחזרת 3 עוברים והאם עצם החדרת עובר נוסף ופתיחת צוואר הרחם שוב לצורך החזרת עובר נוסף לא פוגעת ביכולת ההשתרשות של אלו שהוחזרו יומיים קודם לכן? ידוע לי כי זמן ההשתרשות של עובר מרגע החזרתו הוא כ-3 עד 4 ימים ולכן אני חוששת שאפגע בסיכויי העוברים הראשונים שיוחזרו.
    תודה וסליחה על אורך השאלה והסירבול.
    יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמה עוברים

פרופ' שחר קול
    05/10/2007

במקרה כזה עדיף להחזיר 2 עוברים לרחם (יום 3 , עוברים בני 8 תאים), ולהקפיא את השאר.
    לא נבון להסיק ממקרה פרטי לכלל.
    התוצאות עם עוברים קפואים הן טובות מאוד.
    פעמים רבות אין הריון במחזור הטרי, ויש במחזור של מופשרים.
    החזרה כפולה עם בלסטוציסטים - לא סביר שדרך זו תניב תוצאה טובה יותר.
    מעבר ל"פילפולים והחוכמה" - ב - IVF צריך גם טיפת מזל....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו