מספר עוברים להחזרה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום
 
  • מספר עוברים להחזרה
    טל
    05/10/2007

    שלום לכם רופאים יקרים,
    עניתם פה לכמה פונות לגבי כמה עוברים מומלץ להחזיר בטיפולי IVF. לפי הבנתי את תשובותיכם, למשרד הבריאות אין הוראות מחייבות בנושא אלא רק המלצות.
    אם כך, מדוע הרופא שלי מסרב בכל תוקף להחזיר לי מספר עוברים גדול משלושה, וזאת על אף העובדה שאני כבר באמצע שנות השלושים שלי ולאחר נסיונות רבים שלא צלחו? בכל פעם הוא אומר לי שאלו הוראות משרד הבריאות- האם זה נכון? האם אני כמטופלת לא יכולה להיות בעלת זכות החלטה לגבי מספר העוברים שיחזירו לי? אני מממנת את הטיפולים באופן פרטי, לא דרך קופ"ח וכו'- האם באמת קיימות הוראות מחייבות של משרד הבריאות או שהרופא שלי פשוט שמרן מידי בגישתו?

    תודה על תשובתכם

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מספר עוברים להחזרה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • המלצה? חוק?

    פרופ' שחר קול
    06/10/2007

    זו שאלה משפטית יותר מרפואית.
    מדובר על המלצות המועצה הלאומית לרפואת נשים שאומצו ע"י משרד הבריאות והופצו לכל המוסדות הרפואיים בארץ ב - 28.4.04 - ניתן לקרוא באתר של משרד הבריאות.
    לא מדובר על חוק שעבר בכנסת (בניגוד למדינות אחרות בהן יש חוקים כאלה).
    נראה לי, אם כן, כי זכותך לבקש לחרוג מההמלצות, לאחר שקיבלת הסבר מפורט למשמעות החריגה, ולאחר שאת מצהירה שאת נוטלת על עצמך את מלוא האחריות לתוצאות העלולות לנבוע כתוצאה מההחלטה שלך.
    אבל, שוב, מדובר בשאלה משפטית, ולכן ראוי להתייעץ עם משפטן.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו