חומצה פולית בפונדקאות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• חומצה פולית בפונדקאות
    רוני
    06/10/2007

שלום לד"ר
    אני בהמתנה בועדה לפונדקאות במשרד הבריאות, ואנחנו או-טו-טו נוכל להתחיל בתהליך הרפואי של שאיבת ביציות ממני ו"החזרתן" לפונדקאית שלנו.
    האם נטילת חומצה פולית היא עבור הכנת הרחם והגוף הנושא את ההיריון, או האם מדובר גם במניעת מומים שאיכשהו קשורים לבחירת הביציות, או חיזוקן?
    או בתרגום לשפה הפרקטית: האם מספיק שהפונדקאית שלי כבר התחילה לקחת חומצה פולית, או האם כדאי שגם אני אתחיל לקחת, כאשר בעצם הביצית היא שלי, אבל ההיריון לא הולך להיות.
    האם הפונדקאית צריכה להתחיל לקחת חומצה פולית כבר עכשיו (3 חודשים נניח לפני החזרה ראשונה) או האם במקרה הזה שאין סיכוי להיריון לפני טיפולים, מספיק שתיקח עם תחילת הטיפולים?

תודה,
    רוני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חומצה פולית בפונדקאות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חומצה פולית

פרופ' שחר קול
    06/10/2007

חומצה פולית מקטיה הסיכון למומים מולדים בעמוד השידרה.
    על הפונדקאית להתחיל בטיפול 3 חודשים לפני מועד החזרת העוברים.
    אין משמעות לנטילת חומצה פולית ע"י האם הביולוגית, אלא אם יש סיבה רפואיח ספציפית. חומצה פולית לא "תחזק" את הביציות, ולא תשפר הסיכוי להריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סליחה שאני מתפרצת- שאלה בעניין...

דניאלה
    06/10/2007

סליחה שאני מתפרצת לשאלה, אבל אשמח מאוד אם תוכל להסביר..
    האם למעשה הרעיון של נטילת חומצה פולית 3 חודשים לפניי כניסה להריון לא קשורה בכך למעשה בהכנתן של הביציות ומניעת מומים עתידיים בעמוד השדרה בטרם הפיכתן לעובר?? תמיד חשבתי שכשהעובר כבר "מוכן" המטען הגנטי ובריאותו כבר כביכול נקבעה ברגע היווצרותו במעבדה ועצם נשיאת העובר ברחם לאחר ההחזרה נועדה לצורך גידולו והתפתחותו ושמרגע החזרתו אין ממש יכולת כבר להשפיע מלבד התזונה על דברים "שנקבעו" ברגע היווצרותו... אודה לתשובתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית

פרופ' שחר קול
    07/10/2007

לא מדוייק.
    לצורך התפתחות תקינה העובר זקוק לתנאים טובים ברחם.
    חומצה פולית היא מרכיב חיוני בתהליך יצירת ה - DNA.
    במצבי חוסר עלולים להתפתח מומים מולדים שאינם גנטיים, אלא סביבתיים.
    תוספת חומצה פולית מאוד משמעותית בארצות בהן צריכת פירות וירקות טריים היא נמוכה (אנגליה).
    משם יצאה התובנה לגבי חשיבותה.
    בתנאי ארצנו - לרוב יש מספיק בדיאטה, אך מכיוון שאין שליטה מלאה על מה נשים אוכלות, משרד הבריאות אימץ ההמלצה לתת לכולן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו