כאבים בטרם אוביטרל ובטרם שאיבה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• כאבים בטרם אוביטרל ובטרם שאיבה
    לימונית
    23/01/2010

שלום,

ביום ה' הייתי במעקב זקיקים ראשון לאחר הגירוי. בצד ימין נראו מספר זקיקים כשרק אחד בגודל 17וכל השאר קטנים יותר, ובצד שמאל הרופאה שבדקה התקשתה לראות את השחלה, ולאחר מכן אמרה שייתכן שיש שם איזה שלושה זקיקים (אין לי את הרישום אז אני לא זוכרת במדויק). לפני הבדיקה היו לי לסרוגין כאבים פעם בצד ימין ופעם בשמאל, ובמהלך הבדיקה סבלתי מכאבי תופת כשהיא בדקה את צד שמאל. מאז הבדיקה יש לי כאבים חזקים במיוחד בצד שמאל. כואב לי בשיעול, עיטוש, נשימה ויש כאבים גם בהליכה או בשינוי תנוחה. הכאבים מקרינים גם למעלה והצידה.

הערכים בבדיקת הדם היו:

1 11.6- 1.1 IU/L 0.9 LH

2 1500- 0 pmol/L 3494 ESTRADIOL (E-2)

3 76.0- 19.0 nmol/L 3.5 PROGESTERONE

הביקורת הבאה מחר, יום א'.

אדגיש שהכאבים הם דווקא בצד בו בקושי נצפו זקיקים. מה יכולה להיות סיבת הכאבים?

האם יש מצב של גירוי יתר לפני אוביטרל ושאיבה? (כאמור, אני לא זוכרת בדיוק את כמות הזקיקים, אבל סה"כ משהו כמו 8 זקיקים).

בתודה מראש
    ושבת שלום,
    לימונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי בטן

פרופ' אלכס סימון
    23/01/2010

אם הכאבים נסבלים ולא החמירו - המתיני למחר. אחרת פני לבדיקה עוד היום בבית החולים שם את מבצעת את הדיקור. הכאבים נובעים מהגדלת השחלות ומלחץ עליהן בזמן בדיקה. גירוי יתר שחלתי זה לא. גירוי יתר בדרך כלל מופיע רק לאחר מתן אוביטרל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך - לד"ר ישי

לימונית
    23/01/2010

ד"ר יש שלום,

בהמשך לדבריו של ד"ר סימון, אני קצת תוהה מה לעשות מחר בבוקר -האם להסתפק בבדיקה של הטכנאית (שבד"כ הוא זו שעושה מעקב זקיקים), או לבקש להיבדק על ידי רופא? יש לי כאבים ממש חזקים ומציקים.
    זקוקה להצעתך.

בתודה מראש,
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום לימונית

ד''ר דוד ישי
    23/01/2010

אם הכאבים ימשכו , עדיף שהאולטרסאונד יבוצע ע"י רופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו