לפרופסור סימון שלום רב

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לפרופסור סימון שלום רב
    בתאל
    24/01/2010

ברצוני לציין שיש לי תופעה של שנים שמיד בתום הביוץ במחזור טיבעי או אחרי שאיבה בזמן הורמונים, מתחילים אצלי כאבי טרום המחזור בבהתחלה עדינים מאוד ובסמוך למועד הווסת התיגברים , כאשר לא משנה כלל אם קיימתי יחסים בביוץ או אם הוחזורר עוברים לרחמי, קראתי על כך מאמרים המציינים שזה עקב שינוי הורמונלי שאלותי:1. איזה בדיקות דם עלי לבצע מעבר לבדיקות המוכרות שנהוג לעושות ביום השני למחזור ( למשל אסטרוגן מתי אפשר לבדוק)
    2. מעבר לפאפ היסטרוסקופיה וצילום רחם איזה עוד בדיקות ניתן לבצע ולבדוק את הרירית עצמה, כי עד כמה שהבנתי בבדיקת הפאפ לא ממש ניבדקים כל הפרמטרים , ומה שאותי מעניין זה לדעת מה ניתן לבדוק אצלי ברירית שיסייע בעתיד להשרשה.
    תשובתך מאוד נחוצה לי אני אמורה לעבור הפריה נוספת, אני חסרת מוטיבציה כי אינני עוד שמחה מהתוצאה הלכאורה טובה של השאיבה הפוריה ואיכות העוברים הטובה,כי הפעם אני מותשת ומאוכזבת נפשית מאותם הכאבים שמיד מבצבצים להם עם ההחזרה ובמיקרה שלי הם תמיד בישרו רק אכזבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפרופסור סימון שלום רב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים לפני מחזור

פרופ' אלכס סימון
    25/01/2010

1. הכאבים נובעים מתחילת התפרקות רירית רחם לקראת וסת. חומרים ברירית המתפרקת גורמים להתכווצויות אלו.
    2. PAP בודק את צואר הרחם ולא רירית רחם. היא בדיקת סקר לסרטן צואר הרחם. ואין לה קשר לתלונות שלך.
    3. יש בדיקות נסיוניות הבאות לבדוק את כושר ההשרשה של הרירית. לבדוק אולם בשלב זה אין יכולת לתקן או לשנות את אופיה של הרירית ברמה המולקולארית - "בבפנוכו שלה". ישלרופאים רושם שגירוי רירית בחודש לפני החזרת עוברים באמצעות בדיקת פיפל אולי משפרת את ההשרשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודה לך על התיחסותך הענינית, המשך

בתאל
    25/01/2010

הפעם החלטתי בטרם אני רצה למחזור טיפולי נוסף לעצור רגע ולבדוק את הרחם, בתיקווה באמת שאכן הכל תקין.
    כפי שציינתי היסטרוסקופיה צילום רחם תקינים, היה לי פוליפ קטן בחלל הרחם והסרתי אותו בהיסטרוסקופיה ניתוחית לפני כחצי שנה, גם פייפל ביצעתי שאלותי :

1. אילו עוד בדיקות היית ממליץ לי לעשות בכדי לבדוק ספציפית את ריריית הרחם?
    2. אילו בדיקות דם ניתן לעשות, האם יש בדיקה למעקב אסטרוגן? לגבי פרוגסטרון בהפריות אני עם תמיכה והוא בהחלט משביע רצון.
    3. סוג הכאב אותו אני חשה לפני המחזור בהמהלך החצי שנה אחרונה הוא לא כאבי מחזור רגילים אלא מעיין צריבה שריפה פנימית , גם בשדיים ורק בסמוך לווסת מתווספות גם ההתכווציות המוכרות, האם סוג של כאב-צריבה שכזאת עשוי להעיד או לרמז על משהו? והאם שמעת על תלונת צריבה כזאת מנשים אחרות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו