לפרופסור סימון - PGD

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לפרופסור סימון - PGD
    חסוי
    25/01/2010

שלום פרופ' סימון,
    אנחנו זוג נשאי CF. ללא ילדים. אחרי שאיבת בייציות אחת. לא בוצעה החזרה כי לא היו עוברים בריאים.
    בעבר טופלנו בבי"ח בצפון, בוצעו בדיקות גנטיות שלנו ושל ההורים שלנו למציאת המרקרים המתאימים, שאיבת בייציות, הקפאה, אך לפני שהושלם הטיפול עברנו להמשך הטיפול בבית חולים אחר במרכז הארץ (עם העוברים המוקפאים) שם בוצעו שוב הבדיקות הגנטיות לכל המשפחה. תוצאות הבדיקה הראו כי היתה טעות בבדיקות הקודמות שנעשו: התברר שהנשא במשפחה של בעלי הוא האבא ולא האמא. שוב בוצעו הבדיקות ואושרה הקביעה האחרונה.
    שאלתי: איך טעות כזו יכולה להשפיע על בדיקת העוברים? הוסבר לי שיתכן והיו בוחרים להחזרה דווקא את החולים. המרקרים עוברים הגברה יחד עם הגן הפגוע/תקין לכן לא הבנתי מה זה חשוב פרסונלית מי הנשא?
    התשובה חשובה לי לא לטובת חיטוט בעבר אלא מכיוון שבבדיקת העוברים שלנו לפני ההחזרה (בבית החולים האחרון -זה שגילה את הטעות) נמצאו 4 עוברים חולים מתוך 4. אני מאוד מודאגת כי הסיכויים שזה יקרה שואפים לאפס. אולי בכלל הם היו בריאים????מה אם לא היתה טעות מלכתחילה ובסוף עוברים חולים יאובחנו כבריאים??????
    לחוצה מאוד לקראת המשך הטיפולים...תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לפרופסור סימון - PGD

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PGD

פרופ' אלכס סימון
    25/01/2010

אל תהי לחוצה. בדרך כלל מבצעים את האבחנה הן על סמך סמנים והן על סמך נוכחות המוטציות בעצמן. כך שבבדיקה עצמה יש גיבוי למניעת טעויות. אילו היו פועלים רק על סמך סמנים, בהחלט היתה יכולה ליפול טעות. הבדיקות הכפולות באו על מנת למנוע בעיות מסוג זה.
    הפעם הסטטיסטיקה היתה לרעתכם, נקווה שבפעם הבאה היא תהיה לטובתכם. הרי מטיפול אחד כמו שכולם לא היו ראויים להחזרה יכול להיות מצב בו כולם היו ראויים להחזרה. צריך להמשיך ולטפל עד להצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו