רחם דו קרני

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• רחם דו קרני
    מורן
    29/01/2010

שלום רב,
    במעקב זקיקים הבחין הרופא ברחם דו קרני. הרופא המטפל שלי הביט באולטראסאונד ואמר שאולי מדובר במחיצה.
    לאחר שבדק אותי באמצעות אולטרסאונד חיצוני ופנימי החליט שמדובר ברחם דו קרני. בצוצאות האולטרסאונד הוא לא ציין מה עומק הקרן או שום פרט אחר.

כיצד אדע שלא מדובר ברחם דו קרני עמוק יחסית שאולי דורש התערבות רפואית?
    האם עלי להסתפק באבחנת רופא הנשים שלי או שכדאי להתייעץ עם מומחה?
    האם תוכלו להמליץ לי על מומחה ?(אני שייכת לקופת חולים כללית)

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רחם דו קרני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום מורן

ד''ר דוד ישי
    30/01/2010

לרוב , רחם דו קרני הוא ממצא מקרי שאינו גורם לשום בעיה בכניסה להריון או במהלך ההריון. בכל מקרה לא ניתן לתקן רחם כזה. גם אם יש מחיצה כדאי לשקול היטב האם כדאי לכרות אותה בניתוח לפני שיודעים האם היא מהווה בעיה . מדובר בעיקר בהפלות חוזרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ישנו צורך בדעה שניה?

דנה
    30/01/2010

ד"ר ישי שלום
    תודה על תשובתך
    כפי שציינתי, הרופא המטפל (רופא נשים בקופת חולים כללית) שלל מחיצה על פי אולטרסאונד פנימי וחיצוני. הוא לא כתב מה עומק הקרן. (בתחילה הוא חשד במחיצה)

ברצוני לדעת האם אתה ממליץ להיות רגועה, או ללכת למומחה נוסף לוודא שאין מחיצה?
    (קראתי על מקרים רבים בהם בדעה נוספת התגלתה מחיצה)
    תודה, מורן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מורן

ד''ר דוד ישי
    30/01/2010

אם את לא שקטה , דעה שניה היא תמיד טובה. את צריכה לדעת אבל , שהאבחנה בין רחם דוקרני ובין מחיצה אינה אבחנה פשוטה. לדעתי כל זמן שאין בעיה מיוחדת , הניחי לעניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו