התייעצות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    מעיין
    03/02/2010

בת 32, סובלת מאנדומטריוזיס (אחרי 2 לפרוסקופיות), PCO.
    עברתי עד כה 2 טיפולי IVF שכללו 2 החזרות של עוברים טריים ו2 החזרות של מוקפאים.
    בכל החזרה הוחזרו שני עוברים בני 7,8 תאים (פעם אפילו אחד של 10 תאים) לדברי הרופאים עוברים מושלמים בכל פעם ללא שברים כלל.
    כל ההחזרות נכשלו.
    לפני כחודשיים נשלחתי להיסטרוסקופיה אבחנתית ונמצאו הידבקויות ברחם (לא עברתי מעולם הפלה), עברתי היסטרו' ניתוחית לניקוי ההידבקויות.
    גם ההחזרה לאחר מכן נכשלה.

כעת נשלחתי לצילום רחם בגלל חשד לנוזל בחצוצרה שמאל, חשד שעלה כבר לפני כ7 חודשים בבדיקת US רגילה (נראה נוזל בסמוך לשחלה), אבל משום מה התעלמו מכך עד עתה.
    בצילום הרחם לא היה ניתן כלל להבחין בחצוצרה השמאלית, חסימה קריבנית, במשך כחצי שעה נעשו מספר נסיונות לצנטר את החצוצרה אך ללא הצלחה (חצוצרה ימנית תקינה).
    כלומר לא היה ניתן כלל לראות אם אכן יש נוזל בחצוצרה או לא.

נאמר לי היום ע"י אחד הרופאים המטפלים כי כל עוד לא ניתן לדעת בוודאות אם אכן יש נוזל בחצוצרה או לא אין מקום להסיר את החצוצרה בניתוח.
    האם קיימת בדיקה אחרת שיכולה להראות אם אכן החצוצרה עם נוזל או לא??

אני ממש לא מעוניינת לחזור לטיפולים כאשר יש חשד גבוה שהחצוצרה מונעת קליטה/ השתרשות.

תודה על כל עצה/ עזרה אני מרגישה כל כך מבולבלת ואבודה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נחשוב בהגיון ביחד

פרופ' אלכס סימון
    03/02/2010

1. בדיקה של נוזל בחצוצרה רואים רק בעל קול. ואצלך לא נצפה נוזל בחצוצרה. מה שניקרא הדרוסלפינקס.
    2. ניסו לצנטר וניכשלו + בצילום אין מעבר לחצוצרה.
    1+2 ---> איך למען השם נוזל שלא קיים בכל בחצוצרהל, יחדור לחלל הרחם מפתח חסום על מנת להפריע להשרשה.
    בקיצור לדעתי אין כל בעיה בחצוצרה ואין צורך להסרה. הרופא שלך צודק בהחלט.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

מעיין
    03/02/2010

אבל בUS כן נראה כבר במהלך 7 החודשים האחרונים נוזל אשר הוא העלה את החשד שמדובר בנוזל בחצוצרה ולכן נשלחתי לצילום רחם.

מדבריך אני מבינה שאפילו אם יש נוזל בחצוצרה בגלל החסימה אין סיכוי שהוא יגיע לרחם, הבנתי נכון?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו