ייעוץ בבקשה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ייעוץ בבקשה
    ורד
    10/02/2010

בוקר טוב
    בת 38 רווקה לאחר שתי הזרעות מבנק הזרע שלא צלחו עם איקקלומין ולאחריו טיפול בגונל אף שלא התאים.
    אתמול היתי אצל הרופא שהחליט כי הטיפול הפעם יהיה עם 3 אמפולות כל יום של מנופור.
    1. האם טיפול במנופור מעיד כי קיימת בעיית פיריון ?
    2.האם טיפול זה נחשב טיפול יותר "אגרסיבי" מהאיקקלומין או הגונל אף לדוגמא?
    3.הרופא עשה לי פרופיל הורמונלי ואמר כי אמנם אני בת 38 אך השחלות שלי הם כמו של בת 40
    אבקש אם תוכל להסביר לי האם זה תופעה נדירה, שלילית, מה הכוונה שורה תחתונה של משפט זה?
    אודה לתשובתך בהקדם
    יום טוב
    ורד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ בבקשה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לבת 38

פרופ' אלכס סימון
    10/02/2010

הטיפול במנוגון יעיל יותר מאיקקלומין ועל כן נבחר להינתן על ידי הרופא. הרופא חש שהיה רוצה להתקדם מהר בטיפול ועל כן עבר למנוגון. אחת הסיבות לכך היא בדיקת הפרופיל ההורמונאלי שאת מדווחת עליו המעיד כנראה על רזרבה שחלתית של ביציות הנמוכה יותר ממה שצפוי להיות בגילך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטיפול במנופור

ורד
    11/02/2010

בוקר טוב דוקטור

אודה לך אם תוכל להבהיר לי את הנקודות הבאות-
    1.הטיפול כעת הוא עם 3 אמפולות של מנופור ליום ולא מנוגון.
    האם זה אותו דבר ותשובתך רלוונטית גם למנופור?
    2. אבקשך להסביר לי למה התכוונת כשהגבת ,אני מצטטת אותך, "רזרבה שחלתית של ביציות
    הנמוכה יותר ממה שצפוי להיות בגילך"
    3. האם במהלך הטיפול באמפולות או בכלל יש איסורים מסויימים שעליי להקפיד עליהם?
    4. מה זה פרוטוקול?

תודה ויום טוב
    ורד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות הבהרה

פרופ' אלכס סימון
    11/02/2010

1.מנופור דומה למנוגון. חד הם.
    2. רזרבה = כמה ביציות נותרו בשחלה. ככל שמספרם פוחת רמת FSH עולה. הרופא התכוון לאמר לך שבשחלה שלך מספר הביציות שנותר הוא כמו זה של אישה בת 40 . (איני יודע אם הוא צודק , אני רק מפרש את דבריו).
    3. פרוטוקול= תוכנית טיפול
    מציע שתכיני לך דף שאלות וכשאת יושבת מול הרופא אל תתבישי לשאול אותן. בשביל זה הוא שם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ המשך

ורד
    15/02/2010

בוקר טוב דוקטור
    להלן הנתונים של הפרופיל ההורמונלי שלי ביום הרביעי למחזור של חודש קודם.
    TSH - 1.67
    ESTRADIOL - 161
    PROGESTERONE - 1.2
    FSH-20.1
    LH-8.9
    PROLACTIN - 259.1
    1. אודה לך אם תחווה את דעתך אם גם אתה חושב כמו הרופא שלי שאמנם אני בת 38 אך השחלות
    שלי הם כמו של אישה בגיל 40 ?
    2. היום, היום ה 12 למחזור לאחר טיפול של 3 אמפולות מנופור ביום ולאחר בדיקת דם ואולטרסאונד אתמול הרופא אמר לי לקחת 2 זריקות אוביטרל בשעה שבע בערב וביום רביעי ,היום ה- 14 למחזור לעשות בצהריים הזרעה.
    א. האם התיזמון נכון והפרש הזמן בין האוביטרל להזרעה סביר?
    ב. האם נהוג לתת 2 זריקות אוביטרל? ומה הסיבה לכך?

תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה את השאלה

ורד
    15/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו