שחלות פוליציסטיות?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שחלות פוליציסטיות?
    ענת
    15/02/2010

שלום, אני בת 24, סטודנטית, ולא מתכוונת להכנס להריון בקרוב. אבל יחד עם זאת יש לי חששות גדולים שלא אצליח להרות כשארצה. המחזור שלי לא היה סדיר בתור נערה, ובערך בגיל 20 התחלתי לקחת גלולות. לקחתי אותן עד לפני חצי שנה בהפסקות. כבר חצי שנה שאני לא על גלולות והמחזור שלי היה מאד סדיר. החודש המחזור שלי מאחר כבר בשלושה שבועות. אחרי בדיקת הריון שיצאה שלילית החלטתי ללכת לרופא נשים לבדוק את האיחור במחזור. האחות שלחה אותי לעשות אולטרסאונד ואלו התוצאות:
    רחם:
    אורך 49 מ"מ עובי 26 מ"מ רוחב 33 מ"מ
    עובי רירית: 3.9 נצפה הד קו אמצע
    שחלות:
    ימנית 45/25 מכילה בתוכה זקיקים רבים קטנים רושם של PCO
    שמאלית 34/25 מכילה בתוכה זקיקים רבים קטנים רושם של PCO
    דוגלס: ללא נוזל חופשי

הרופא הביט בבדיקה ואמר שהכל תקין, ומייד רשם לי PROVERA כדי להאיץ את המחזור ואמר לי לחזור לקחת גלולות כשהוא מתחיל. שאלתי אותו אם לא יכול להיות שהעיכובים האלה במחזור מעידים על משהו שלא תקין והוא אמר שלא. בכל מקרה משהו היה נראה לי לא בסדר וחיפשתי באינטרנט וראיתי שPCO זה שחלות פוליציסטיות. עכשיו אני מאד מבולבלת ומוטרדת כי נראה לי שהרופא הסתיר ממני מידע והבנתי שזו תסמונת שיכולה לגרום לבעיות בפוריות. יש לציין שאני לא סובלת מאקנה ושיעור יתר, אך אני מעט מלאה (לא בצורה קיצונית, רק קצת) ויש לי תת פעילות של בלוטת התריס מלידה ואני מטופלת באלטרוקסין. לאחרונה שינו לי את המינון של הכדורים מפני שהייתי במינון גבוה מדי.
    בבקשה, חשוב לי מאד לדעת אם יש לי בעיה. האם הבדיקה הזאת נראית תקינה? האם יכול להיות שיש לי את התסמונת אם אין לי כמעט אף אחד מהתסמינים החיצוניים? האם עובי הרירית תקין? והאם הדברים האלה עלולים לגרום לי לבעיות בעתיד?
    בתודה מראש,
    ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שחלות פוליציסטיות?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא עונים לי....

ענת
    15/02/2010

אני ממש מודאגת, בבקשה תענו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת שלום

פרופ' שחר קול
    15/02/2010

יתכנן בעיות פריון בעתיד, אך לא משהו שלא ניתן לפתור.
    כיוון שנושא הפוריות אינו על סדר היום שלך כעת, אני סבור שההמלצות שקיבלת הן טובות.
    בנוסף, ממליץ לשאוף למשקל גוף תקין, ולצרוך דיאטה מאוזנת ואיכותית (להימנע מג'נק פוד, מתוקים, מזון מתועש וכו', להרבות בירקות ופירות).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו