תרופות פריון בקבוצת סיכון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תרופות פריון בקבוצת סיכון
    מיקה
    15/02/2010

לילה טוב,

בת 41 נשואה ומנסה להרות שנתיים, כל הבדיקות ההורמונליות ( לפני שבועיים בדרך להפריה חוץ גופית) יצאו מצויינות כשל נערה בת 20.... אבל מכיון ששומרת טהרה פיספסתי לא פעם ביוץ ורק התערבות תרופתית סייעה בדבר (בדמות 2 אסטרופם במינון 2 מ"ג ביומיים הראשונים למחזור) איקקלומין עשה לי רע במיוחד וגונל אף במינון 112.5 ל5 ימים לפני הזרעות הניב כששה זקיקים יפים בכל פרוטוקול אך לצערי לא התעברתי. בעלי סובל מבעיית מורפולוגיה בזרע אך שאר המדדים יותר מטובים ומפאת גילי המופלג ולאחר 3 נסיונות הזרעה כושלים הופניתי להפרייה חוץ גופית.

לצערי הרב אני בקבוצת סיכון למחלות ממאירות מכיון שאחותי נפטרה מסרטן השד ןגם סבי נפטר מסרטן הקיבה ועוד סבתא רבא כך שהמצב יותר ממלחיץ.

אני חוששת שיוצעו לי הורמונים היכולים להזיק ולעודד צמיחת תאים לא רצויים.

א) האם מינון של אסטרופם באופן לא רציף במינון של 8 מ"ג בחודש סה"כ יכול להזיק מבחינה זו?

ב) אילו הורמונים לעידוד צמיחת זקיקים פחות מסוכנים לאשה במצבי ואילו נחשבים למסוכנים ויותר מזיקים?

האם פרופיל הורמונלי תקין מעודד במצבי והאם אין דרך אחרת לוודא מה איכות הביציות חוץ משאיבה?

האם כדאי לי לבקש הפריה על בסיס טבעי וללא התערבות הורמונלית? היו לי גם חודשים עם שתי ביציות שהבשילו ובכל החודשים שבדקתי בחצי שנה האחרונה הפרוג' והאו"ס העידו על ביוץ

תודה וסליחה על אורך הגלות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות פריון

פרופ' אלכס סימון
    16/02/2010

1. אין הוכחה ברורה שטיפול בזריקות לעידוד הביוץ מעלות את הסיכון לסרטן שד ואפילו לא בקבוצות סיכון ברורות עם נשאות לגנים הקשורים לסרטן שד. יש דעות לכאן ולכאן
    2. מפאת הזהירות והיות ואין קביעה מוחלטת ההמלצה היא שכל מי שמטופל בתרופות לגרימת ביוץ, יבצע בדיקות שד באופן שגרתי על ידי רופא מוסמך.
    3. אין תרופות יעילות לטיפולי פוריות ש"חוסכות" את האפשרות לסיכון
    בקיצור: להבדק באופן שגרתי ולטפל להשגת הריון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו