שקיפות לאחר IMSI

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שקיפות לאחר IMSI
    שאלה
    17/02/2010

הריון יקר מאד. ( לאחר IMSI)
    אתמול עשיתי שקיפות, בדיקות דם וכן פגישה עם רופאה יועצת גנטית שהסבירה את התוצאות וההשלכות (לא נעשה בארץ).

להלן התוצאות. אני אשמח לכל הסבר

גיל הריון - 12+5

אורך עובר - 66 מ"מ

שקיפות - 1.9 מ"מ

ריסק על פי גיל האישה - 1/364 (בת 33)

ריסק על פי שקיפות וגיל האישה - 1/1421

נצפתה עצם אף וכן עוד שני אינדיקטורים טובים ששוללים דאון (אני לא יודעת לחזור על מה שהוא בדק)

עד כאן הכל בסדר אך אז הגיעו תוצאות בדיקות הדם...

free bhCG - 104.8 ng/ml 2.5 MoM

PAPP-A - 2.30 UI/L - 0.47 MoM

ריסק על פי בדיקות דם - 1/25

ריסק משולב של הכל - 1/94.

ברור לי שזאת תוצאה שמצריכה דיקור אך חייבת להתייעץ:

1. האם העובדה שעד לפני שבוע לקחתי המון הורמונים (אסטרדיול ופרוגסטרון בכמות נכבדה) לתמיכה בהריון עלולה להשפיע ולהטות את תוצאות בדיקות הדם? הרופא המטפל שלי אומר שבהריונות מבחנה יש הרבה "פולס פוזיטיב" כלומר תוצאות גרועות בדם ללא בעיה אמיתית. האם אתם שותפים לדעה זאת?

2. היועצת הסבירה שזה בהחלט ייתכן אך זה לא הוכח אמפירית ולכן הנוסחה אינה רגישה לעובדה שזאת הפרית מבחנה. המליצה חד משמעית על בירור (או סיסי עכשיו או מי שפיר) מה דעתכם? האם אני יכולה בראש שקט להתעלם מבדיקות הדם? (הלוואי שתגידו כן)

אנחנו מאד מאד מפחדים לאבד את ההריון בדיקור. אנחנו לא רוצים לעשות זאת אלא אם יש צורך אמיתי. מה דעתכם?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות לאחר IMSI

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המספרים מדברים בעד עצמם

פרופ' אלכס סימון
    17/02/2010

ההמלצה לבצע מי שפיר ולהיות רגועים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו