מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפריה חוץ גופית!לירן18/02/2010
התחלתי גונאל ביום החמישי למחזור (המזרק כנראה לא היה תקין ולכן היום השלישי והרביעי לא נספרים).נצפו 3 זקיקים בגודל 10 והרבה קטנים.האם יש סיכוי לבצע שאיבה בהמשך החודש למרות שהטיפול לא התחיל כמתוכנן בגלל התקלה במזרק?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן
פרופ' שחר קול18/02/2010בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכואב?
רונית3119/02/2010האם הזריקות כואבות?
מה החלק הכואב פיזי בכל התהליך של הפריה?
אני נורא פוחדת.מתחילה אוטוטו.
יש לנטייה להתעלף בבדיקות דם ובכלל אני פחדנית.
מה עושים וכמה זה כואב?
תודה מראש,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש ממש לא כואב
עדי19/02/2010לדעתי שום דבר בתהליך לא ממש כואב. פה דקירה קטנה בטוסיק שם דקירה קטנה בבטן, זה הכל.
נראה לי שהדבר היחיד שכואב זו הלידה בסוף. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכואב?
רונית3119/02/2010תודה על תגובתך המהירה.
עברת את התהליך? באיזו פעם נקלטת?
מה אני צריכה לשנות(תזונה והרגלים) כדי שזה יצליח?(הבעייה אצל בעלי-זרע חלש מאוד).
זריקה בטוסיק זו ההרדמה, נכון?
אבל כל השאיבה עצמה וההחדרה ,לא כואב? לא מרגישים כלום אח"כ?
צמאה למידע,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונית
לימונית19/02/2010היי רונית,
את מספרת בעצמך שאת כבר מזריקה גונל, כך שאת מכירה את הכאב. כמו שנכתב לך, הזריקות אינן כואבות במיוחד, ומתרגלים אליהן, והחלק היותר קשה לדעתי בנוגע לזריקות הוא ההיצמדות ללוח הזמנים, שלפעמים יכול לשבש קצת את התכוניות, אבל זה לתקופה דיי קצרה יחסית.
השאיבה עצמה מתבצעת בהרדמה כללית, כך שאינך אמורה להרגיש דבר, וגם אם יש טיפה כאב אחר כך, זה משהו לא משמעותי ועובר עד שעות הערב בד"כ, מה גם שנותנים מששכחי כאבים. אם אין לך כאבים בפתיחת הספקולום (המכשיר המשמש את הגניוקולוקים לפתיחת צוואר הרחם בעת פעולות גניקולוגיות), שב-IVF משתמשים בו בזמן החזרת העוברים, פעולה שמתבצעת ללא הרדמה - אז לא תהיה לך שום בעיה. לחלק מהבנות הרגישות מאוד (ותאמיני לי שאני נמנית עליהן) זאת הפעולה עם הכאב הכי רציני ובלתי נסבל , אלא אם כן מוצאים רופא שיודע לעשות זאת באופן מיוחד בצורה עדינה יותר (ד"ר ישי, למשל, הוא כזה, אבל לא תמיד התמזל מזלי שזה יהיה דווקא הוא). בכל מקרה, הכאב עובר מספר דקות לאחר הפעולה, ולמען המטרה הנכספת של ילד - כל כאב מתגמד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחדשה
רונית3119/02/2010לימונית היקרה,
תודה על תגובתך המעודדת!!
אני רונית 31 ולא "רונית"...לא התחלתי כלל בטיפולים אבל ביום שלישי אני הולכת לסגור עניינים.
אני מפוחדת.מקודם בכיתיי בטירוף אחרי שקראתיי את כל התאורים של החדרת מזרק או צינורית ..משהו בסגנון ועל זה שאולי יש חשש לזה שזה מסרטן בדיעבד...
בכל אופן.אין לנו ברירות וזו הדרך היחידה ליילדים.
האם יש משמעות אם אני במסלול ציבורי או שלאחת כמוני עדיף רופא פרטי שהמליצו לי עליו?
תודה ושבת שלום,
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרונית 31 - ציבורי או פרטי?
לימונית19/02/2010היי רונית,
שמחה שהצלחתי לעודד אותך.
ההבדל בין ציבורי לפרטי הוא בעיקר בכך שבפרטי את תמיד אצל אותו רופא, בעוד שבציבורי את תלויה ברופא שעובד באותו היום ויבצע בך את הפעולה. איני יודעת איך זה ברוב היחידות, ביחידה בה אני מטופלת יש שני רופאים עיקריים מטפלים (בנוסף כמובן למנהלת היחידה), כשכל אחד מהם עובד בימים נפרדים, וגם מתמחים שלפעמים מקבלים חלק מהלקוחות, בעיקר להזרעות ולבניית תוכנית הטיפול. וכמובן שמבחינה תקציבית יש לזה משמעות גדולה במיוחד.
אם תלכי לציבורי, חשוב שתדעי עם מי מרופאי היחידה בה תטופלי טוב לך ונוח לך להתייעץ, כי בהקשר הייעוצים ובניית התוכנית כן ניתן להתעקש על רופא מסוים. אי הבחירה נוגעת בעיקר לימי הטיפולי הרלוונטיים, קריא: שאיבה או החזרה, אז תלויים בדרך כלל ברופא הנמצא באותו היום.
מלבד זאת, וללא שאני יודעת מה באמת התרחש, בדיוק אתמול סיפרה לי בחורה שהיתה בפרטי ועברה לציבורי, שלדעתה בפרטי לא הקפיאו לה עוברים כדי לקבל כסף עבור תוכנית שלמה (גירוי שחלות, שאיבה והחזרה, לעומת החזרת מוקפאים). איני יודעת אם הדברים נכונים, ייתכן מאוד שהעוברים שנוצרים לה לא עומדים בקריטריונים להקפאה, אבל עצם התחושה שלה, לדעתי, אומרת הכל. בציבורי, לעומת זאת, עובדים בדיוק לפי הנהלים של משרד הבריאות, מדובר בבתי חולים שאנשי הצוות אינם מרוויחים באופן אישי מכל מטופל, ויש חובת תיעוד על כל שלב ושלב. לדוגמא, במעבדה נרשמים כל הנתונים של הזרע והביציות, וגם של העוברים הנוצרים, מספר התאים של כל עובר ואיכותו, צורת ההפריה וכו'. ועניינים של הקפאה או לא, לדוגמא, מתנהלים על פי הנהלים שקובעים איזה איכות עוברים ראויים להקפאה, ואיזה אין טעם להקפיא.
בהצלחה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)