טיפולים כושלים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• טיפולים כושלים
    מיכל
    18/02/2010

שלום רב רופאים יקרים
    יש לי מספר שאלות ואשמח לקבל תשובות.
    אני נמצאת בחו"ל - לאחר 3 הזרעות על בסיס טבעי (רק עם זריקה לתזמון ביוץ) עקב בעיית זרע. לדברי הרופא הזרע לא פנטסטי אך לא רע כל כך , יש בעיה בריכוז שהוא נמוך ומורפולוגיה 14% תנועתיות 50% עשיתי השבחה והזרעה ולא הצליח.
    מחר בע"ה הזרעה רביעית, היום אני מזריקה אוביטרול בשעה 12 בצהריים ומחר ב12 צהריים הזרעה ראשונה ולמחרת הזרעה שנייה (הזרעה כפולה) בשעה 4 אחה"צ.
    1 שאלתי היא האם השעות הן הכי נכונות מבחינת תזמון הביוץ?
    מעבר לכך הרופא אמר שאם זה לא ילך כדאי לחשוב על הפרייה חוץ גופית, וכיון שהם לא עושים כאן הפרייה על בסיס טבעי (אצלי אגב אין בעיה של ביוץ, יש שחלות צרות שהרופא אמר שזו לא בעיה עוקפים אותה עם ההזרעה, הבעיה היא בזרע)
    2 הייתי רוצה לדעת אם אתם עושים ivm הפרייה על בסיס טבעי והאם זה יותר ממולץ, אני מאוד מקווה שההזרעה הקרוב תצליח אך במידה ולא אני שוקלת לחזור לארץ לביצוע ההפרייה.. כמה זמן שיטת ההפריה על בסיס טבעי קיימת והאם היא הוכיחה את עצמה?
    תודה רבה וסליחה על האורך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפולים כושלים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום מיכל

פרופ' אלכס סימון
    18/02/2010

1. תזמון נכון
    2. טיפול הפריה בארץ אינו טיפול "לבקשת המטופלת". בארץ מבצעים נסיונות טיפול רגילים כולל הזרעות תחת טיפול הורמונאלי ורק כשמשתכנעים כי יס סיבה לעבור לטיפול מורכב יותר, מבצעים הפריה חוץ גופית. במקרה זה, רוב היחידות בארץ לא מבצעים טיפול טבעי (כי אינו יעיל) ולא IVM

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלה

מיכל
    19/02/2010

שלום פרופ' סימון ותודה על התשובה הכנה
    לפי תשובתך אני מבינה שהסיכויים על בסיס טבעי הם קלושים, אז מדוע מבצעים את הטיפולים האלו שאגב מאוד יקרים כאן? לפי דעתך, עדיף שאעשה הזרעה עם הורמונים או לעבור להפרייה ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הארץ וחו"ל

פרופ' אלכס סימון
    19/02/2010

היות והזרעה עם הורמונים בחו"ל מחירה למטופלים מתקרב לזה של הפרית מבחנה. מעדיפים לדלג על שלב ההזרעה. בארץ השלבים מאוד ברורים. 3 חודשי הזרעה עם הורמונים שקולים בתוצאה להפריה מבחנה אחת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו