מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- טיפולים כושליםמיכל18/02/2010
שלום רב רופאים יקרים
יש לי מספר שאלות ואשמח לקבל תשובות.
אני נמצאת בחו"ל - לאחר 3 הזרעות על בסיס טבעי (רק עם זריקה לתזמון ביוץ) עקב בעיית זרע. לדברי הרופא הזרע לא פנטסטי אך לא רע כל כך , יש בעיה בריכוז שהוא נמוך ומורפולוגיה 14% תנועתיות 50% עשיתי השבחה והזרעה ולא הצליח.
מחר בע"ה הזרעה רביעית, היום אני מזריקה אוביטרול בשעה 12 בצהריים ומחר ב12 צהריים הזרעה ראשונה ולמחרת הזרעה שנייה (הזרעה כפולה) בשעה 4 אחה"צ.
1 שאלתי היא האם השעות הן הכי נכונות מבחינת תזמון הביוץ?
מעבר לכך הרופא אמר שאם זה לא ילך כדאי לחשוב על הפרייה חוץ גופית, וכיון שהם לא עושים כאן הפרייה על בסיס טבעי (אצלי אגב אין בעיה של ביוץ, יש שחלות צרות שהרופא אמר שזו לא בעיה עוקפים אותה עם ההזרעה, הבעיה היא בזרע)
2 הייתי רוצה לדעת אם אתם עושים ivm הפרייה על בסיס טבעי והאם זה יותר ממולץ, אני מאוד מקווה שההזרעה הקרוב תצליח אך במידה ולא אני שוקלת לחזור לארץ לביצוע ההפרייה.. כמה זמן שיטת ההפריה על בסיס טבעי קיימת והאם היא הוכיחה את עצמה?
תודה רבה וסליחה על האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מיכל
פרופ' אלכס סימון18/02/20101. תזמון נכון
2. טיפול הפריה בארץ אינו טיפול "לבקשת המטופלת". בארץ מבצעים נסיונות טיפול רגילים כולל הזרעות תחת טיפול הורמונאלי ורק כשמשתכנעים כי יס סיבה לעבור לטיפול מורכב יותר, מבצעים הפריה חוץ גופית. במקרה זה, רוב היחידות בארץ לא מבצעים טיפול טבעי (כי אינו יעיל) ולא IVM* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה
מיכל19/02/2010שלום פרופ' סימון ותודה על התשובה הכנה
לפי תשובתך אני מבינה שהסיכויים על בסיס טבעי הם קלושים, אז מדוע מבצעים את הטיפולים האלו שאגב מאוד יקרים כאן? לפי דעתך, עדיף שאעשה הזרעה עם הורמונים או לעבור להפרייה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההארץ וחו"ל
פרופ' אלכס סימון19/02/2010היות והזרעה עם הורמונים בחו"ל מחירה למטופלים מתקרב לזה של הפרית מבחנה. מעדיפים לדלג על שלב ההזרעה. בארץ השלבים מאוד ברורים. 3 חודשי הזרעה עם הורמונים שקולים בתוצאה להפריה מבחנה אחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)