FSH גבוה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• FSH גבוה
    ענת
    12/10/2007

שלום,

אני בת 36. לפני כשנתיים בבדיקות איזון הורמונלי נמצאו אצלי ערכי FSH גבוהים - בבדיקה אחת שנערכה ביום הרביעי למחזור הערך היה של 22 ובבדיקה נוספת שנערכה ביום השלישי של המחזור הערך היה של 12. כיום, אני שוקלת לנסות לראשונה להיכנס להריון, אך רוצה לדעת מבעוד מועד לקראת מה להתכונן. אני אמנם מחכה למחזור הבא על מנת לבצע את הבדיקות שוב, אך מוטרדת ואשמח לקבל מענה למספר שאלות.

א. האם ערכי ה- FSH צפויים להיות גבוהים יותר כיוון שחלפו שנתיים ?

ב. האם קיים קשר בין FSH גבוה והעדר קיום יחסי מין לאורך זמן ?

ג. האם קיימים טיפולים במצבים של FSH גבוה המאפשרים כניסה להריון ?

ד. למיטב הבנתי ערכי FSH גבוהית מצביעים על רזרבה שחלתית נמוכה ואיכות ביציות ירודה. האם תוכל להרחיב לגבי משמעות שני המרכיבים הללו ?

תודה,
    נורית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    FSH גבוה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• FSH

פרופ' שחר קול
    13/10/2007

ערך ה - FSH כשלעצמו הוא חסר משמעות. תמיד, תמיד, תמיד, יש לבדוק במקביל את רמת האסטרדיול.
    למשל: ממש לפני הביוץ גם אצל נשים צעירות יש עליה עצומה ברמת ה - FSH. זה נורמלי, אך ללא מדידת אסטרדיול לא נוכל לדעת שאומנם זו הסיבה לרמת FSH גבוהה.
    באופן כללי FSH משמעותי כאשר רמת האטרדיול במקביל היא נמוכה, כלומר פחות מ - 200 ביחידות החדשות (יש להקפיד על היחידות).
    עם הגיל רמת ה- FSH עולה, כביטוי להידלדלות מספר הביציות בשחלה.
    אין קשר לקיום יחסי מין.
    אם יש ביוץ, וגם בנוכחות FSH גבוה, יש סיכוי להריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו