סכרת סמויה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• סכרת סמויה
    דפי
    22/02/2010

שלום רב,

1. בהריון הראשון שהיה טבעי, לפני 5.5 שנים, נדרשתי לעשות את בדיקת העמסת סוכר הגדולה ונאמר לי שאני צריכה לשמור על דיאטה, לא מעבר. בני נולד במשקל תקין.

עכשיו אני בעודף משקל : גובה 1.60, ומשקל 73 .האחיות אמרו לי שאנ צריכה לרדת במשקל, כי יש לזה השפעה על אחוזי ההצלחה.... אני מקווה שאצליח,

חברה שעברה את טיפולי הפוריות אמרה לי שיש קשר בין סכרת סמויה לפריון והיא יודעת שבמקרים כאלה נותנים במהלך התקופה כדור בשם גליקופז כל יום.

אנא תגובתכם.
    2. האם יש כמה שיטות להפריה במעבדה. או כל ההפריות נעשות באותה שיטה?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סכרת סמויה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אנא התייחסותכם

דפי
    22/02/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדפי

למונית
    22/02/2010

היי דפי,

מבלי לערער על כך שאחוזי ההצלחה עולים כשהמשקל תקין, אני רוצה לעודד אותך בכך שאני בעלת משקל יתר הרבה הרבה יותר גדול משלך, ונקלטתי עכשיו להיריון. אבל כמובן, רצוי, אם את יכולה, לרדת למשקל תקין.

עד שהרופאים יענו לך לגבי שיטות ההפריה, אחלוק איתך מידיעתי: יש מס' שיטות:
    1) השיטה ה"טבעית" בה שמים בצלוחית זרע וביצית ומחכים שהזרע יפרה את הביצית באופן עצמאי.
    2) שיטה הנקראת מיקרומניפולציה - בה מזריקים זרע לתוך הביצית.
    3) שיטה נוספת - הנצה - Assisted hatching בה עושים חור במעטפת העובר, וזאת כדי לעזור להשתרש ברחם.

מקווה שעזרתי לך בינתיים,
    בהצלחה,
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא התייחסותכם

דפי
    22/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדפי

למונית
    22/02/2010

היי דפי,

מבלי לערער על כך שאחוזי ההצלחה עולים כשהמשקל תקין, אני רוצה לעודד אותך בכך שאני בעלת משקל יתר הרבה הרבה יותר גדול משלך, ונקלטתי עכשיו להיריון. אבל כמובן, רצוי, אם את יכולה, לרדת למשקל תקין.

עד שהרופאים יענו לך לגבי שיטות ההפריה, אחלוק איתך מידיעתי: יש מס' שיטות:
    1) השיטה ה"טבעית" בה שמים בצלוחית זרע וביצית ומחכים שהזרע יפרה את הביצית באופן עצמאי.
    2) שיטה הנקראת מיקרומניפולציה - בה מזריקים זרע לתוך הביצית.
    3) שיטה נוספת - הנצה - Assisted hatching בה עושים חור במעטפת העובר, וזאת כדי לעזור להשתרש ברחם.

מקווה שעזרתי לך בינתיים,
    בהצלחה,
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לימונית

דפי
    22/02/2010

מניסיונך את יודעת מתי מחליטים לעשות מה במעבדה? ומי מחליט?

אני עברתי 2 הפריות.

בראשונה היו 6 הפריות ומיתוכם 4 עוברים.( לא הצליח)
    בשניה 6 הפריות ורק 2 עוברים. ( לא הצליח)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדפי - תשובת המשך

למונית
    22/02/2010

למיטב ידיעתי ברוב בתי החולים יש התייעצות בין צוות המעבדה לרופאים. באופן כללי אנשי המעבדה הם אלה שעוקבים ורואים מה קורה והם שמבצעים את התהליך הרצוי. בד"כ יודעים לאחר מספר טיפולים אם יש צורך לעשות התערבות מהסוגים שכתבתי לך. ההעדפה היא כמה שפחות התערבות, לכן את שיטות ההתערבות מפעילים רק במצבים שמצריכים זאת.

גם לגבי זה שלא תמיד היו לך מוקפאים, אז תדעי שבכל מחזור שאיבה, בד"כ לא כל הביציות מופרות, וגם אלו שמופרות לא בהכרח הופכות לעוברים (חלוקת תאים נוספת), כך שמה שקרה לך קורה כמעט לכולן.

וד"א, לא תמיד עוברים מוקפאים שורדים הפשרה, וגם כך אחוז ההצלחות של מוקפאים קטן יותר משל מחזור שאיבה טרי.

בהצלחה,
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש קשר בהחלט

פרופ' אלכס סימון
    23/02/2010

עודף משקל קשור לאי סדירות בוסת, ביוץ לא סיר או חסר, סכרת הריונית ולבעיה המכונה שחלות פוליציסטיות. ירידה במשקל פותרת את מרבית הבעיות. לעיתים מנסים להסדיר את המחזור על ידי תרופה שמשפרת את המאזן ההורמונאלי הקשור להשמנה - הגלוקופאז'

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו