מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלות לגבי הזרעהדרור25/02/2010
שלום
אישתי ואני עוברים טיפול השבחה והזרעה בפעם הראשונה
אישתי לקחה מיום ראשון במשך ארבעה ימים (החל מהיום הרביעי למחזור) זריקות גונל אף, 75 יחידות ועשתה בדיקת דם וזקיקים
בבדיקת הזקיקים יצא שבצד הימני יש 7 זקיקים. 2 בגודל 18 ו-5 בגודל 14
בבדיקת דם יצא
Estradiol=1446
Progesterone=0.5
הרופא אמר לנו לקחת עוד זריקת גונל 75 יחידות ביום חמישי, וזריקת גונל אחת במינון 37.5 יחידות ביום שישי
ביום שבת ב-23:00 היא צריכה לקחת את זריקת האוביטרל וביום שני בשעה 18:00 ההזרעה (כמובן השבחה לפני כן)
השאלות שלי הן:
1. לפי החישוב שלי יוצא הזרעה אחרי כ-43 שעות אחרי זריקת האוביטרל. האם תקין?
2. יוצא הזרעה ביום ה-12 למחזור. האם הגיוני?
3. האם הזקיקים (בהתאם לבדיקות שלמעלה) יהיו בגודל המתאים בזמן זה?
4. כמה זמן לפני ההזרעה צריך לעשות את ההשבחה?
אשמח לעוד המלצות
תודה
דרור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לתשובה
דרור25/02/2010שלום, אשמח מאוד לתשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת חשובה
דרור26/02/2010הרופא אמר לנו לעשות את ההזרעה בשעה 18:00 ברחובות ואת ההשבחה בשעה 12:00 באשקלון. משמע אני יסתובב עם החומר 6 שעות בין ערים (אין לי אפילו מושג איך נותנים את זה)
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום דרור
פרופ' אלכס סימון26/02/2010א. איננו מתערבים בטיפול של הרופא המטפל. אבקש לא לבחון את הרופא המטפל שלכם דרכנו
ב. הזרעה אחת טובה לכסות 3 ימים. נניח בוצעה ביום שני. היא תכסה ביוץ של יום ראשון, של יום שני (ההזרעה) ושל יום שלישי.
ג. ההזרקות נעזות לפי גודל הזקיקים ולא לפי יום המחזור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה + עוד שאלה
דרור26/02/2010תודה רבה פרופ'
שאלה - ההזרעה נעשית בשעה 18:00 וההפניה להשבחה שקיבלתי בקופה היא לאשקלון שם סוגרים ב-12:00, משמע אני יסתובב 6 שעות עם ההשבחה. האם כדאי לחפש מקום אחר שסוגר יותר מאוחר ובכך לקצר את הזמן בין ההשבחה להזרעה? במידה ולא נמצא מקום כזה, מהי המלצתך?
תודה
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט צריך למצוא מקום אחר להשבחה
פרופ' אלכס סימון26/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הזמן המומלץ
דרור27/02/2010על מנת שאני אבחר את המקום הנכון להשבחה (קרבה למקום ההזרעה מבחינת מיקום פיסי, וזמן ההשבחה):
מהו פרק הזמן בו הזרע לאחר השבחה מתחיל להפגע, ומהו פרק הזמן בו הזרע נפגם לגמרי?
האם העובדה שנסתובב עם החומר בין ערים גם פוגעת בחומר?
תודה
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדרור- תזמון השבחה
מאיה27/02/2010מניסיון אישי אנחנו הולכים להשבחה במכון פוריות פרטי שיש לו הסכם עם קופת החולים. מקבלים התחייבות מהקופה ולא משלמים או משלמים ומקבלים החזר (תלוי באיזו קופה אתה) והמכון מקבל עד עשר בלילה וגם בשישי שבת אם צריך.
אנחנו קובעים תור לשעה לפני ההזרעה, זה לוקח שם בערך חצי שעה ומשם נוסעים להזרעה.
יש הרבה מכונים עם זמינות כזו כך ששווה לבדוק את העניין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן לפגיעה
דרור27/02/2010תודה מאיה, ננסה את האפשרות (על אף שאני בלאומית והאפשרויות שם לא משהו....)
כמו כן ברור לי שעדיף כמה שיותר מהר וקורב
בכל אופן כדי לבחור את המקום הנכון הייתי מעוניין לדעת מהו הזמן בו הזרע נפגע או כבר לא תקין?
תודה
דרור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזמן אופטימלי לפני ואחרי השבחה
מאיה27/02/2010את המידע הזה צריך לקבל מרופא מומחה...
הם נכנסים די הרבה אז אני מקווה שתקבל את התשובה בזמן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמכון פוריות (להשבחת זרע) בלאומית
מאיה27/02/2010בדקתי עכשיו ושלושת המכונים שאנחנו בקשר איתם עובדים גם עם לאומית כך שלא נראה לי שאמורה להיות לכם בעיה למצוא מכון שהוא גם בהסדר וגם גמיש בשעות העבודה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)