שאלות לגבי הזרעה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלות לגבי הזרעה
    דרור
    25/02/2010

שלום
    אישתי ואני עוברים טיפול השבחה והזרעה בפעם הראשונה
    אישתי לקחה מיום ראשון במשך ארבעה ימים (החל מהיום הרביעי למחזור) זריקות גונל אף, 75 יחידות ועשתה בדיקת דם וזקיקים
    בבדיקת הזקיקים יצא שבצד הימני יש 7 זקיקים. 2 בגודל 18 ו-5 בגודל 14
    בבדיקת דם יצא
    Estradiol=1446
    Progesterone=0.5
    הרופא אמר לנו לקחת עוד זריקת גונל 75 יחידות ביום חמישי, וזריקת גונל אחת במינון 37.5 יחידות ביום שישי
    ביום שבת ב-23:00 היא צריכה לקחת את זריקת האוביטרל וביום שני בשעה 18:00 ההזרעה (כמובן השבחה לפני כן)
    השאלות שלי הן:
    1. לפי החישוב שלי יוצא הזרעה אחרי כ-43 שעות אחרי זריקת האוביטרל. האם תקין?
    2. יוצא הזרעה ביום ה-12 למחזור. האם הגיוני?
    3. האם הזקיקים (בהתאם לבדיקות שלמעלה) יהיו בגודל המתאים בזמן זה?
    4. כמה זמן לפני ההזרעה צריך לעשות את ההשבחה?

אשמח לעוד המלצות

תודה
    דרור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לגבי הזרעה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתשובה

דרור
    25/02/2010

שלום, אשמח מאוד לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת חשובה

דרור
    26/02/2010

הרופא אמר לנו לעשות את ההזרעה בשעה 18:00 ברחובות ואת ההשבחה בשעה 12:00 באשקלון. משמע אני יסתובב עם החומר 6 שעות בין ערים (אין לי אפילו מושג איך נותנים את זה)
    האם תקין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום דרור

פרופ' אלכס סימון
    26/02/2010

א. איננו מתערבים בטיפול של הרופא המטפל. אבקש לא לבחון את הרופא המטפל שלכם דרכנו
    ב. הזרעה אחת טובה לכסות 3 ימים. נניח בוצעה ביום שני. היא תכסה ביוץ של יום ראשון, של יום שני (ההזרעה) ושל יום שלישי.
    ג. ההזרקות נעזות לפי גודל הזקיקים ולא לפי יום המחזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה + עוד שאלה

דרור
    26/02/2010

תודה רבה פרופ'
    שאלה - ההזרעה נעשית בשעה 18:00 וההפניה להשבחה שקיבלתי בקופה היא לאשקלון שם סוגרים ב-12:00, משמע אני יסתובב 6 שעות עם ההשבחה. האם כדאי לחפש מקום אחר שסוגר יותר מאוחר ובכך לקצר את הזמן בין ההשבחה להזרעה? במידה ולא נמצא מקום כזה, מהי המלצתך?

תודה
    דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט צריך למצוא מקום אחר להשבחה

פרופ' אלכס סימון
    26/02/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הזמן המומלץ

דרור
    27/02/2010

על מנת שאני אבחר את המקום הנכון להשבחה (קרבה למקום ההזרעה מבחינת מיקום פיסי, וזמן ההשבחה):
    מהו פרק הזמן בו הזרע לאחר השבחה מתחיל להפגע, ומהו פרק הזמן בו הזרע נפגם לגמרי?
    האם העובדה שנסתובב עם החומר בין ערים גם פוגעת בחומר?
    תודה
    דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדרור- תזמון השבחה

מאיה
    27/02/2010

מניסיון אישי אנחנו הולכים להשבחה במכון פוריות פרטי שיש לו הסכם עם קופת החולים. מקבלים התחייבות מהקופה ולא משלמים או משלמים ומקבלים החזר (תלוי באיזו קופה אתה) והמכון מקבל עד עשר בלילה וגם בשישי שבת אם צריך.
    אנחנו קובעים תור לשעה לפני ההזרעה, זה לוקח שם בערך חצי שעה ומשם נוסעים להזרעה.
    יש הרבה מכונים עם זמינות כזו כך ששווה לבדוק את העניין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן לפגיעה

דרור
    27/02/2010

תודה מאיה, ננסה את האפשרות (על אף שאני בלאומית והאפשרויות שם לא משהו....)
    כמו כן ברור לי שעדיף כמה שיותר מהר וקורב
    בכל אופן כדי לבחור את המקום הנכון הייתי מעוניין לדעת מהו הזמן בו הזרע נפגע או כבר לא תקין?

תודה
    דרור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זמן אופטימלי לפני ואחרי השבחה

מאיה
    27/02/2010

את המידע הזה צריך לקבל מרופא מומחה...
    הם נכנסים די הרבה אז אני מקווה שתקבל את התשובה בזמן.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מכון פוריות (להשבחת זרע) בלאומית

מאיה
    27/02/2010

בדקתי עכשיו ושלושת המכונים שאנחנו בקשר איתם עובדים גם עם לאומית כך שלא נראה לי שאמורה להיות לכם בעיה למצוא מכון שהוא גם בהסדר וגם גמיש בשעות העבודה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו