איקקלומין בפוליציסטיות רזות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• איקקלומין בפוליציסטיות רזות
    בננית
    28/02/2010

שלום ד"ר שחר קול,

התשובה שלך למורן (בעלת שחלות פוליציסטיות, ללא תגובה לאיקקלומין, שאלה על מעבר לזריקות) שאם היא רזה אז כדאי לעבור לזריקות - סיקרנה אותי.
    גם אני בעלת שחלות פוליציסטיות, וגם אני לא הגבתי לאיקקלומין. לאחר הנסיון הראשון (במינון מינימלי) הרופא שלי המליץ לעבור לזריקות (ללא לנסות מינון גבוה יותר של איקקלומין).
    מכיוון שאני רזה, ובעקבות התשובה שלך למורן, תהיתי האם הסיבה לכך היא כי בפוליציסטיות רזות הסיכוי לתגובה לאיקקלומין הוא מראש נמוך יותר (בהשוואה לבעלות עודף משקל) ולכן נהוג לעבור מהר יותר לזריקות? אם זה אכן כך - מה ההגיון בכך שרזות מגיבות פחות טוב לאיקקלומין?

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אציין גם

בננית
    28/02/2010

שאני בת 31 (32 עוד חודשיים), וזהו נסיון ראשון להכנס להריון (אין לי ילדים)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון תרופות

פרופ' שחר קול
    28/02/2010

המינון חייב לקחת בחשבון את המשקל, שכן (באופן כללי) ריכוז התרופה בדם יורד ככל שהמשקל עולה. אברי המטרה של התרופה פועלים לפי ריכוזה בדם.
    לכן יש מקום לנסות להעלות המינון ככל שהמשקל עולה.
    באישה רזה אפשר להגיע למינון של 150 מ"ג, מעבר לכך - אין הרבה טעם.
    בנוסף, אפשר לשקול הוספת מטפורמין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו