שאלה לגבי תרומת ביצית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי תרומת ביצית
    אורית
    03/03/2010

שלום רב,

אני בחורה בת 35, נשואה ללא ילדים.
    די מוקדם (לפני ניסיונות כניסה להיריון) התגלתה אצלי בבדיקות הורמולניות ערכי FSH גבוהים משמע רזרבה שחלתית נמוכה.
    רופא בכיר מאד השלכנו להתייעץ עימו לא שלל אפשרות של היריון ספונטני (=טען שכיוון שאני בת 35 ולא מבוגרת יותר, אזייש סיכויים גדולים יותר לביציות איכותיות ממה שנשאר...)
    אך ככל, הנראה, הכיוון הבטוח ביותר להבטחת היריון הינה תרומת ביצית.
    כתבתי הקדמה ארוכה לשאלה פשוטה - האם זמן ההמתנה לביצית הינה ארוכה? חודשים/שנים/שבועות/מיידי? ידוע לי שהתורמות הינן נשים שעוברות IVF.
    ידוע שעומד לצאת ככל הנראה חוק שמתיר תרומת ביציות ללא קשר ל IVF או לתורמה מחו"ל.

האם יתכן שאני "סוחבת" בעיה של רזרבה שחלתית נמוכה משנות ה- 20? לציין שמחזורי חזרו להיות סדירים (לאחר שימוש במדבקות והפסקה..) ומקלון ביוץ מראה על עליה ברמת LH
    פרוגרסיביות המצב ידועה לי.

בברכה ובתודה,

אורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי תרומת ביצית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורית שלום

פרופ' שחר קול
    04/03/2010

הרופא צודק. לא ניתן לשלול שיהיה הריון ספונטני.
    תרומת ביציות אפשרית כיום רק מנשים שעוברות IVF בעצמן, לכן זה לא מעשי בארץ, ובדרך כלל התרומות מתבססות על נשים בחו"ל.
    חוק הביציות החדש צפוי לעבור בכנסת, ולאחר גיבוש התקנות ע"י משרד הבריאות יאפשר תרומה יזומה מנשים בארץ.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו