מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות מוזרות בבדיקותרונית1234504/03/2010
אני בת 40, רווקה, ללא ילדים, ללא הריונות בעבר. ב-2003 השחלה השמאלית נכרתה בחלקה בעקבות ציסטה ומאז מופיע זקיק מוביל בשחלה הימנית. ברחם יש 3 מיומות קטנות שפונות כלפי חוץ. לפי צילום הרחם, הוא תקין. עובי הרירית תמיד תקין.המחזור סדיר בדרך כלל, ונמשך 3 ימים, מדי 26-30 יום. רמות ה-FSH היו 25, ובהמשך 16. בעקבות טיפול בדיקור סיני, הרמה ירדה ל-12. בפברואר, ה-FSH של המחזור שהחל ב-30.1 והסתיים ב-1.2, היה 4.1 וה-LH 3.3. האסטרוגן לא נבדק (בשל חוסר מודעות שלי), אך ב-2.2 הגיע ל-611 וה-P היה 2.2.
טיפול במנוגון וסטרוטייד,במחזור שהיה ב- 30.1-1.2, הניב זקיק אחד של 17 מ"מ עובי הרירית 10, ורמות ה-E וה-P היו בקירוב כ-450 וכ-3 בהתאמה, ועברתי הזרעות בבנק הזרע ב-8.2.10 וב-9.2.10. בהמשך, ב-17.2-20.2, דיממתי, והרופא קבע שמדובר במחזור ולא בדימום השרשה. הרופא החליט להפסיק את התרופות והמשכתי בבדיקות באופן טבעי.
בבדיקה ב-22.2, היו הנתונים הבאים: E -981, P -1 , עובי הרירית:8, גודל הזקיק : 18. לדברי הטכנאית: זקיק צהוב, מספר זקיקים קטנים בשמאל.
ב-25.2 -יום 6 למחזור E: -1529, P -3 , עובי הרירית:11, גודל הזקיק: 25.
ב-26.2 -יום 7 למחזור:: E -1142, P -3.8 , עובי הרירית:10, גודל הזקיק ה:23. ללא נוזל חופשי באגן.
ב-28.2 -יום 9 למחזור:: E -425, P -6.1 , עובי הרירית:10.2. בשחלה השמאלית ובימנית נצפו מספר זקיקים קטנים-בכל אחת. נצפו שאריות גופיף צהוב.
ב-3.3. – יום 14 למחזור: E -484, P -14.5 , עובי הרירית:10, סדירה ללא נוזל דוגלס. בשחלה הימנית נצפו מספר החזרים מעט עכורים עד קוטר 14 מ"מ. בשמאלית נצפו מספר זקיקים קטנים. לדברי הטכנאית: שאריות גופיף צהוב או ציסטה.
המצב הזה נראה לי מוזר.
שאלות:
1. הגופיף הצהוב הופיע, אך אין נוזל דוגלס. האם הופעת הגופיף הצהוב מעידה על ביוץ? מהי המשמעות שאין נוזל דוגלס?
2. ה-FSH תקין, אך מנגד, מיד לאחר סיום המחזור רמת האסטרוגן הייתה 611. כיצד יש להתייחס לכך?
3. מה ההסבר לכך שכיום רמת הפרוגסטרון היא 14.5 ומשמעותה שהיה ביוץ, בהמשך לעלייה מתמשכת? האם מדובר ב"רמאות עצמית" של הגוף?
4. באם הממצאים תקינים, האם המשמעות היא שהביוץ התרחש בין ה-25-26?
5. מהי משמעות ההחזרים העכורים? האם אני סובלת בעצם מאנדומטריוזיס, למרות היעדר התסמינים ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על תשובה. זה דחוף לי.
רונית1234504/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבה כתוב אך כלום לא מוזר
פרופ' אלכס סימון04/03/2010היה לך ביוץ ב- 27/2/2010 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)