המיקרומניפולציה וילדים בריאים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• המיקרומניפולציה וילדים בריאים
    שירה
    06/03/2010

שלום רב לכם רופאים יקרים
    האם מיקרומניפולציה נעשה אך ורק כשהזרע אינו תקין או שמא גם כשגיל האשה מעל 40?
    לפי הנאמר לזרע יש קושי לעבור את הציטופלזמה לפיכך נדרשת פעילות מעבדתית.
    וכן האם יש חשיבות לבחירת מיקום מסוים בביצית כאשר מוזרק הזרע ?
    האם יתכן כי בתהליך IVF רגיל לא יווצר (למרות שיש עוברים)הריון ועם המיקרומניפולציה כן?
    קראתי מאמרים מדאיגים על אודות הילדים הנוצרים בתהליך זה. מהי האמת??
    אני בת 42 לא רציתי לבצע המיקרומניפולציה אולם הרופא המליץ ושכנע וזאת למרות שהזרע מצוין.
    תודות תודות מקרב לב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שירה שלום

פרופ' שחר קול
    06/03/2010

מיקרומניפולציה היא טכנולוגיה להשגת הריון כאשר הזרע בעייתי.
    טכנולוגיה זו אינה מתקנת ביציות לא תקינות.
    יש חשיבות למיקום ההזרקה ביחס לגופיף הפולרי.
    כל הריון כרוך בסיכון למומים מולדים בקרב הילודים, גם הריון ספונטני. יתכן ומיקרומניפולציה מגבירה מעט הסיכון הנ"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לאיקסי

שירה
    06/03/2010

מודה לך מקרב לב ד"ר.
    באילו מומים מדובר והאם יש דרך לגלותם טרם הלידה?
    או שמא חלקם כדרכם של הריונות בעלי עובר בעייתי ואז מתרחשת הפלה?
    אני כה מודאגת עד כי הדבר מעיב עלי ביותר. אני בהמתנה לבטא.
    מה גם שאני סבורה כי המיקרומניפולציה לא היתה חיונית. הרופא שלי נחשב לרופא מצוין
    וקשוב אך איני יודעת מדוע המליץ ושכנע לעשות מיקומניפולציה בשעה שהזרע מצוין.
    תודות חמות על ההתייחסות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשירה - עד שהרופאים יענו

לימונית
    06/03/2010

שירה שלום,

המקירומניפולציה נועדה, כמו שנאמר לך, לעזור במצבים שמצריכים עזרה. למרות ששכיחות מומים מולדים בתהליך זה מ-ע-ט יותר גבוהה מהרגיל, עדיין הרופאים לא היו מבצעים זאת, אם היו חושבים שהיא בהכרח מביאה למומים מולדים. אף אחד לא רוצה שנלד ילדים בעלי מומים. בסה"כ כנראה שהמעבדה בה מתבצעת ההפריה שלך זיהתה קושי והחליטה להשתמש באופציה זו, וכל זאת על מנת לעזור לך כן להגיע להפריות ולהיכנס להיריון.
    גם אני כרגע בתחילת היריון לאחר מקירונמיפולציה. אני כמובן לוקחת בחשבון את האפשרות שיש לזה מעט יותר סיכוי מהרגיל למומים, אבל רק במעט. ייתכן וללא זה לא הייתי בכלל בהיריון. אז מה עדיף? לנסות, לבדוק ולראות כיצד מתפתח ההיריון, או שמראש לוותר?
    אני כמובן בעד האופציה השנייה, וכשאני שואלת את אנשי המעבדה בה מבוצעת ההפריה שלי, אני סומכת על החלטתם. אציין שגם אני מעל גיל 40, וייתכן מאוד וזו הסיבה להחלטתם. כששאלתי את מנהלת המעבדה באיזו שיטה הפרו לי, היא אמרה לי בטח איקסי, בוודאי. אז אני סומכת עליה.
    וכמו שכתב לך ד"ר קול, בכל היריון יש סיכוי למומים מולדים, אז צריך להתקדם לאט לאט, מבדיקה לבדיקה, ולסמוך על הצוות שמטפל בך. ותאמיני לי, אני כותבת לך את זה אפילו לפני שהוחלט שההיריון שלי תקין.

שיהיה לך בהצלחה.
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איקסי

שירה
    06/03/2010

תודה לך לימונית את נהדרת.
    במקרה שלי תמיד היו הפריות כמעט כמספר הביציות שנשאבו. למרות שכמובן שאלתי את הרופא מדוע איקסי, ענה שעם איקסי כמעט תמיד יש הפריות כך שיהיה מה להחזיר.
    אני מאמינה מאד שבסופו של דבר הכל יהיה טוב ומישהו מכוון כהלכה דברים מלמעלה...
    אגב אצלנו מנהלת המעבדה מספרת על ילדים מופלאים אנרגטיים ומטריפים שהיא מכירה באופן אישי מאיקסי.
    שוב תודות ובהצלחה רבה לך לימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה גם לך, ובהצלחה.

לימונית
    06/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו