הפסקת טיפול+זקיקים ישנים?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הפסקת טיפול+זקיקים ישנים?
    אושרית
    15/03/2010

שלום רב,

ברצוני להתייעץ אתכם אחרי ביקור אצל הרופא:

מעל ל-10 חודשים אני מנסה להיכנס להריון שלישי.
    3 חודשים טופלתי עם איקקלומין שלא הצליח, מעבר לזריקות מנופיור במשך 23 יום וזריקת אוביטרל (נראה זקיק בגודל 18 מ"מ) שגם אף הטיפול נכשל. מחזור אחרון ב-3/3.

התחלתי סבב שני של זריקות מנופיור (112.5, 2 אמפולות) ב-6/3 . בביקור האחרון אצל הרופא ב- 11/3 נאמר לי להפסיק עם זריקות מנופיור כי נראו שני זקיקים ישנים מאוד גדולים עוד מהטיפול האחרון (זקיקים שלא התמוססו בגוף? ולכן עלי לחכות שבועיים עד למחזור הבא ואז להתחיל סבב מחדש. הרופא גם ציין שאין סיכוי שאכנס להריון בלי איזון ה-FSH ו LH בגוף.

שאלותיי הן:
    1. איך יכול להיות שכן קיבלתי את המחזור שבועיים אחרי זריקת האוביטרל?
    2. למה הכוונה שהזקיקים נשארו בגוף? איך הם לא התמוססו?
    3. מה הבעיה בגוף שלי? אני בת 38
    4. האם יש אפשרות כן להיכנס להריון? בלי הזריקות? באופן טבעי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפסקת טיפול+זקיקים ישנים?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקיקים ישנים?

פרופ' אלכס סימון
    15/03/2010

בעיקבות טיפול הורמונאלי לעיתים נותרים בשחלות שאריות לאחר הביות אלו הן ציסטות לא פעילות. אין הם זקיקים ישנים. לא נוהגים להתחיל טיפול בנוכחות ציסטות וממתינים להעלמותם. הציסטות הן ממצאים לאחר ביוץ, ולכן לאחר אוביטרל היה ביוץ, לא הרית ונותרו הציסטות. מחכים להעלמותם עתה.
    בודאי שאת יכולה להרות ללא טיפול, היות וזה לא קרה עד עכשיו, הרופא בטיפול מנסה לזרז את השגת ההריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו