עובר אחד ללא דופק - הריון תאומים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• עובר אחד ללא דופק - הריון תאומים
    חסויה
    20/03/2010

שלום רב,
    היום (20.03), אני בשבוע 11+2.
    לאחר החזרת 4 מוקפאים (בני 4 ימים) ביום 18.01.2010.
    בדיקת אולטרסאונד בתאריך 04.03 (שבוע 9) הראתה בבירור שני שקי הריון, בכל אחד מהם עובר ותחילת היווצרות חבל טבור לכ"א.
    ביום 18.03.2010 (שבוע 11+0) בבדיקת אולטרסאונד נראה עובר אחד עם דופק באורך 45 מ"מ (מתאים לשבוע 11+2) ולצערי הרב, העובר השני היה ללא דופק בגודל 21 מ"מ (מתאים לשבוע 8+6).
    אנא, ענו לי על השאלות הבאות:
    1. למה הוא מת? האם מאחר ומדובר על עובר מופשר ולא טרי?
    2. מהם סיכויי השרידות של העובר השני? האם העובר שהפסיק להתפתח עלול לפגוע בו?
    3. האם אין צורך להוציא את העובר שלא מתפתח? ואם לא - מהו פרק הזמן לספיגה שלו?
    4. אני נוטלת אסטרופם 2 מ"ג - 4 פעמים ביום ואוטרוגסטן 200 מ"ג - 2 טבליות בבוקר ו-2 בלילה, האם להמשיך עד תום שבוע 12, או שכבר אין סיכוי גם להריון הזה?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סליחה

חסויה
    20/03/2010

שכחתי לציין כי לא היו סימני אזהרה למות אחד מהעוברים, כדוגמת: דימום או כאבי בטן.
    האם צפוי להופיע אצלי דימום? מה יקרה מעכשיו והלאה - בהנחה כי אין צורך לבצע ניקוי של העובר המת?
    איך אדע מה בדבר שלומו של העובר החי?

שוב תודה, מקרב לב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסויה

פרופ' מרתה דירנפלד
    21/03/2010

1. למה הוא מת? האם מאחר ומדובר על עובר מופשר ולא טרי?-קשה לדעת אבל הסיבה הכי שכיחה קשורה באי תקינות גנטית של העובר
    2. מהם סיכויי השרידות של העובר השני? האם העובר שהפסיק להתפתח עלול לפגוע בו?-מצוינים
    3. האם אין צורך להוציא את העובר שלא מתפתח? ואם לא - מהו פרק הזמן לספיגה שלו?-לא אין צורך תוך מספר שבועות ייספג לבד
    4. אני נוטלת אסטרופם 2 מ"ג - 4 פעמים ביום ואוטרוגסטן 200 מ"ג - 2 טבליות בבוקר ו-2 בלילה, האם להמשיך עד תום שבוע 12, או שכבר אין סיכוי גם להריון הזה?-יש סיכוי מצוין להריון הזה
    בקשר לתרופות את צריכה לפעול לפי הוראות הרופא שלך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו