להמתין או לעלות כיתה?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• להמתין או לעלות כיתה?
    דנה
    21/03/2010

שלום רב,
    בת 27 בעלת שחלות פוליציסטיות. לאחר שני מחזורים של איקקלומין. מחזור ראשון של איקקלומין- לא היו זקיקים. אני אמורה לקחת פרוברה ולעבור לגונל F.
    מכיוון שבשנה האחרונה יש לי מחזורים של חודשיים בממוצע (58-73 יום) קיוויתי "לתפוס" ביוץ טבעי אחרון לפני שאני עוברת לזריקות.
    אלו בדיקות ההורמונים מהיום, יום 45 למחזור שבתחילתו נילקח איקקלומין שלא הביא זקיקים עד כה:
    ESTRADIOL (E-2) 377 pmol/L
    PROGESTERONE 1.8 nmol/L

למיטב הבנתי התוצאות מצביעות שעדיין לא היה ביוץ
    האם אני צודקת? האם בהכרח יתקיים ביוץ טבעי?
    האם זה אומר שכדאי להמתין לביוץ טבעי לפני הפרוברה?
    כמה זמן כדאי להמתין לפני שאתחיל לקחת את הפרוברה?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    להמתין או לעלות כיתה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא היה ביוץ

פרופ' אלכס סימון
    21/03/2010

קחי פרוברה ובהמשך טיפול בגונאל. פשוט חבל על הזמן להמתין לביוץ אחת לודשיים ואולי אף יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

מורן
    22/03/2010

פרופסור סימון תודה על תשובתך.

אני ממתינה מספר ימים עם הפרוברה מכיוון שאני חוששת שהווסת יגיע בימי החג בהם לא ניתן לעשות אולטרסאונד ובדיקת דם לפני תחילת הזריקות.

במידה ואחליט ללכת פעם אחרונה למעקב זקיקים לפני הפרוברה, כדאי לבצע גם בדיקת הורמונים?
    האם הפרוגסטרון והאסטדיול נשארים סטטים במקרה והביוץ לא קרוב, או שכל עליה הכי קטנה מעידה על התקרבות הביוץ?

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פאזל הביוץ

פרופ' אלכס סימון
    22/03/2010

לקראת ביוץ האסטראדיול עולה ועולה ועולה. הפרוגסטרון נשאר נמוך. הזקיק הולך וגודל וגודל. אחרי הביוץ האסטראדיול יורד והפרוגסטרון עולה.
    הנה את רופאת פוריות על רגל אחת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת דם ואולטרסאונד בפסח

מאיה
    22/03/2010

במרכז בריאות האישה עושים אולטרסאונד ובדיקת דם (עם תשובה באותו היום) לנשים בטיפולי פוריות כל יום מלבד ביום החג עצמו. ביררתי כי אני צריכה לעשות בדיקת דם ואולטרסאונד בערב החג והאחות ענתה לי שזה בסדר גמור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו