רירית ואסטרופם

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• רירית ואסטרופם
    מעיין
    25/03/2010

שלום ד"ר,

אני נמצאת בסבב מוקפאים, התחלתי אסטרופם 2 מ"ג ביום השני למחזור 4 כדורים ליום.
    אחרי 16 יום הרירית הגיעה רק ל 5.8, הוסיפו לי עוד אסטרופם, סה"כ 5 אסטרופם ליום (3 דרך הפה ן-2 וגינלי) היום אחרי 4 ימים של 5 אסטרופם ביום הרירית לא זזה ונותרה 5.8.
    קיבלתי הנחייה להגיע שוב למעקב ביום ראשון.

הרירית שלי תמיד לא מזהירה, בסבבי IVF רגילים היא מגיעה בקושי ל-7, במוקפאים היא מגיעה בקושי ל-6, ובסבב המוקפאים הקודם כשהגיעה ל- 5.8 כבר החזירו.

אמרתי שאני מתעקשת שיחזירו לי נאמר לי מהמחלקה (מטופלת בציבורי) כי הם לא מאשרים להחזיר עם רירית כזאת.

האם אין לי שום זכויות לדרוש החזרה?? הרי אלו העוברים שלי ובהחלט יש הריונות גם עם רירית כאלו.

הרי זו הרירית שלי תמיד בסבבי מוקפאים אז מה ההגיון למשוך אותי עוד ועוד כשאין סיכוי שהרירית תתעבה? היום אני כבר 20 יום נוטלת אסטרופם והרירית לא מתעבה יותר אז מה ההגיון בלהמתין עוד 4 ימים? (מה עוד שאני עם אנדומטריוזיס וכמויות האסטרוגן שאני לוקחת רק מחמירות את האנדומטריוזיס)
    יש בכלל סיכוי שהיא תתעבה עוד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רירית ואסטרופם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רירית

פרופ' שחר קול
    25/03/2010

סיכוי קטן לעבוי נוסף של הרירית.
    יש לוודא מרקם תקין של הרירית, בנוסף לעוביה.
    אם המרקם תקין, יש סיכוי להריון גם ברירית של 6 ממ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה והמשך

מעיין
    25/03/2010

הרירית תמיד תלת שיכבתית.
    נשלחתי לפני כ3 חודשים להיסטרוסקופיה לנסות ולראות אם יש סיבה לעובי הדק של הרירית.
    נמצאו הידבקויות ברחם ועברתי היסטרו' ניתוחית.

השאלה החשובה שלי היא האם אני רשאית להתעקש על החזרת העוברים?
    האם בי"ח ציבורי צריך להסכים לדרשתי להחזרת העוברים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה

מעיין
    25/03/2010

חשוב לי לדעת אם יש לי זכות להתעקש על החזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודה לתשובה

מעיין
    26/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זכותך המלאה

פרופ' אלכס סימון
    26/03/2010

לפחות זו דעתי. אם הרופא הסביר לך את סיכויי ההריון ואין בידו שיטת טיפול אחרת שאת מסכימה לה כדי לנסות להשיג רירית עבה יותר, הרי את יכולה לבקש כי רצונך להחזיר את העוברים גם ברירית בעובי זה ובתנאי שאת יודעת כי היא נופלת בתחום בו שיעורי ההריונות נמוך מהממוצע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו