מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- התפתחות ריריתשני18/10/2007
שלום,
אני בעלת מבנה שחלות פוליציסטי (מחזור ממוצע של כ- 30 יום, לפני 3 חודשים "נעלם" לחודשיים...).
במעקב זקיקים מהיום ה-14 למחזור עד היום (היום ה- 18 למחזור) נמצא זקיק מוביל בגודל של 10 מ"מ, אשר נשאר קבוע בגודלו ולצערי לא התפתח, אולם הרירית התעבתה במהלך הימים מ-6 ל- 8.8
לנוכח התעבות הרירית האם יש טעם להמשיך לעקוב אחר התפתחות הזקיק? קיים בכלל סיכוי שהוא עוד יגדל, יגיע להבשלה ויתרחש ביוץ? יכול להתרחש ביוץ בגודל כזה של זקיק במקרים של p.c??
אשמח להתייחסות ע"פ נסיונכם...
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נראה לי שדילגתם על שאלתי בטעות...
טליה19/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיק
פרופ' שחר קול19/10/2007הזקיק המתואר כנראה לא יגיע לביוץ, אך אין לשלול זקיק אחר שיכנס למסלול צמיחה ויבייץ בהמשך.
ביוץ בגודל כזה (10 ממ) נדיר שיתרחש, ואם כן - לא יתן ביצית איכותית שתביא להריון. מסלול צמיחת הזקיק הוא די קבוע, וסטיה ניכרת ממנו, כגון הפסקת גדילה לאורך מספר ימים, אינה מרמזת טובות.
אם את חפצה בהריון, יש לשקול טיפול כדי להביא לביוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שחר קול - בהמשך לתגובתך@@@
טליה19/10/2007שלום,
ראשית המון תודה על תשובתך המהירה והמפורטת - חשוב לי מאד להבין את המצב:
במבנה שחלות פוליציסטי, האם עדיין קיימת אפשרות (כ-20 יום לאחר המחזור) שיתפתח זקיק אחר שיגיע לביוץ? משך המחזור שלי הוא כ- 30 יום ( כאשר באופן חד פעמי לפני כשלושה חודשים כאמור הוא לא הופיע במשך חודש, ז"א הגיע שוב כעבור 60 יום בדיוק ולכן גם התחלתי במעקב זקיקים).
במידה והזקיק הנוכחי (10 מ"מ) כן יתפתח היית ממליץ לי לא לנסות להרות כי הוא לא טוב מספיק? איך בכלל אפשר לדעת בהמשך המעקב שזקיק אחר הוא זה שמתפתח וזה לא אותו זקיק ממוקדם במידה ושניהם באותה שחלה?
היית ממליץ לי לעשות בדיקת דם (פרוגסטרון?) כדי לוודא שאכן לא התרחש ביוץ במידה והזקיקים לא יתפתחו בימים הקרובים או שמעקב הזקיקים מספיק?
מצטערת על מבול השאלות, חוסר הוודאות מאד מטריד אותי...
אודה להתייחסותך
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיק
פרופ' שחר קול20/10/2007למראה הזקיק ודרך התפתחותו אין קשר לבריאות העובר שיווצר ממנו. לכן בכל מקרה רצוי לקיים יחסים אם יש סיכוי לביוץ.
לשאר השאלות - ברפואת פיריון הכל ייתכן, ולכן כדי להסיר את אי הוודאות רצוי חבצע בדיקות מסודרות כדי לדעת האם יש ביוץ. לרוב די במעקב זקיקים ובדיקות דם כדי לקבל מידע אמין על המצב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך מעקב זקיק(ים)
טליה21/10/2007שלום שוב,
המשכתי לעקוב אחר התפתחות הזקיק והיום (יום 21 למחזור, שחלות פוליציסטיות כאמור...) עובי הרירית 11 והזקיק, אשר נותר לפחות 5 ימים ( הייתי במעקב מהיום ה-14 עד היום ה- 18 למחזור) על גודל של 10 מ"מ גדל ל- 14*17. אין נוזל באגן. לפי הנתונים הנ"ל מתי אמור להתרחש להערכתך הביוץ? תוך מס' ימים?
יכול להיות מצב שבמבנה pco הזקיק מתפתח באופן תקין רק לקראת הביוץ? אני מוטרדת מהערתך מלפני מס' ימים:
"מסלול צמיחת הזקיק הוא די קבוע, וסטיה ניכרת ממנו, כגון הפסקת גדילה לאורך מספר ימים, אינה מרמזת טובות.". למה בדיוק התכוונת - שהוא ככל הנראה לא יגדל? שגם אם הוא יגדל הוא לא יניב ביצית תקינה?נתקלת במקרה כזה שהניב הריון תקין? אשמח להתייחסותך.
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזקיק
פרופ' שחר קול22/10/2007קשה מאוד לקבוע שזה אותו זקיק שנעצר לפני מספר ימים. יתכן וזה זקיק חדש שהצטרף. בכל מקרה, זה לא ממש חשוב. צפוי ביוץ בעוד כ - 4 ימים, ואיתו סיכוי להריון.
ניתן לודא ביוץ ע"י בדיקת פרוגסטרון בעוד בערך 12 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)