אסטרדיול גבוה?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אסטרדיול גבוה?
    דורית
    31/03/2010

בת 33 ללא ילדים.
    לפני שנה ניסיון ראשון להרות הסתיים בהפלה מוקדמת, מיד לאחר מכן הריון נוסך שהסתיים גם הוא מוקדם מאוד (שתי ההפלות טבעיות). מחזור סדיר של 22 יום.
    בדיקות דם יום 2 למחזור הראו:
    אסטרדיול 240
    FSH 7.3
    במהלך בירור ומעקב זקיקים (ללא תרופות הורמונליות) נתקבלו בבדיקות דם הערכים הבאים (הערכים בקירוב):
    יום 9 - אסטרדיול 400
    יום 10 - אסטרדיול 750
    יום 11 - אסטרדיול 1400 (זקיק מוביל 18 ורירית 8)
    ביום 11 הפרוגסטרון היה נמוך עדיין (בערך 1.5) ונכנסנו לסוף שבוע כך שלא המשכתי עם המעקב.
    ביום 20 של אותו מחזור התקבל ערך 28 עבור פרוגסטרון ואסטרדיול 550.
    ערכי האסטרדיול לאורך הבירור כולו גבוהים מהערכים הנורמלים המפורסמים במקומות שונים ברשת אך הרופא (למרות ששאלתי) אמר שהבדיקות תקינות. בנוסף, הבנתי כי ישנה השפעה של של האסטרדיול באיזון חוזר על ערכי FSH - כלומר, ייתכן וערכי הFSH ה"אמיתיים" גבוהים יותר.
    אני חוששת שהרופא שלי לא מצייד אותי באמת כולה (לא רוצה להלחיץ אותנו ....) וזה רק מלחיץ אותי יותר...האם הערכים חריגים ? האם כדאי לערוך בירור נוסף? אם כן באיזה כיוון?
    תודה רבה..... דורית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אסטרדיול גבוה?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אסטרדיול

פרופ' שחר קול
    31/03/2010

כל הערכים תקינים.
    קיימים סימנים עדינים לאפשרות של תגובה שחלתית נמוכה לגירוי שחלתי, אם יהיה בכך צורך: E2 יום 2 מעט גבוה, מחזורים קצרים יחסית (22) יום.
    עם זאת, יש ביוץ, לכן יש להמשיך הברור בכיוון של צילום רחם ובדיקת זרע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו