מיקרומניפולציה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מיקרומניפולציה
    שירה
    01/04/2010

שלום רב רופאים יקרים
    האם מומלץ לבצע מיקרומניפולציה גם כשאין בעיית זרע?
    באילו מצבים כדאי לבצע איקסי ובאילו מצבים כדאי לבצע ההליך רק במחצית הביציות?
    והאם אפשר בבקשה להסביר אחת ולתמיד את המומים או הבעיות שיכולות להיגרם לילדים הנולדים
    כתוצאה מתהליך זה
    תודות חמות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מיקרומניפולציה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שירה שלום

פרופ' שחר קול
    02/04/2010

אם הזרע תקין, ומצליח להפרות ב - IVF רגיל, אין צורך לבצע ICSI.
    אם הזרע תקין בבדיקת הזרע, אך אינו מפרה ב - IVF רגיל - זו הוריה מובהקת לבצע ICSI.
    אם מדובר בניסיון ראשון, ובדיקת הזרע תקינה, סביר לבצע ICSI על 50% מהביציות.
    לגבי מומים ובעיות - תקצר היריעה, אך יש לזכור כי בכל הריון (טבעי, או מטיפולי פוריות) יש כ - 3% סיכון למומים מולדים משמעותיים.
    לכן, כל ניסיון להרות (הריון טבעי או בטיפול) חייב להיעשות בהבנה מלאה כי אין 100% ילד/ה מושלם/מת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איקסי?

שירה
    03/04/2010

ד"ר קול היקר
    תודות על התייחסותך. תמיד היו לי הפריות. ולא זו בלבד אלא שכמעט כל הביציות הופרו.
    למעט פעם אחת שהטיפול כולו היה משונה והניב בסה"כ 5 ביציות. את האיקסי בצעו כעבור 24 שעות רק כאשר נתגלה כי אין הפריות ואז הופרו 3. ודווקא במקרה זה היה הריון כימי.
    מלבד פעם זו ב6 הטיפולים שעשיתי, היו 10 ביציות בממוצע והפריות כמעט במס' תואם.
    אני בת 42. יש לי ילדה בת שנה וחצי מטיפול ראשון מוקפאים. ןמאז היותה בת חצי שנה אני בטיפולים ללא הפסקה. בטיפול האחרון היו 9 ביציות ו-9 הפריות, על מחציתן בצעו איקסי.
    האם לוותר על איקסי או שמא כדאי לבצע על מחצית, אעריך מאד דעתך.
    תודות מקרב לב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    03/04/2010

אם אחוז ההפריות זהה, אין טעם לבצע איקסי. מיותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו