שיקולי רופאים במוקפאים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שיקולי רופאים במוקפאים
    שירה
    03/04/2010

שלום רב רופאים יקרים
    איזה שיקול עושה רופא(הנחשב מומחה) בהחזירו 3 עוברים מופשרים ומשאיר אחד בודד(ארבעתם היו באותה מבחנה והיו מצויניים) במטרה לגדלו לבלסטוציסט במעבדה, להקפיאו בשנית ולהחזירו מתי שהוא בעתיד? מובן שהתעקשתי ביותר עם הרופא ולא הסכמתי לוותר על הרביעי, אולם הרופא סירב בכל תוקף מחשש להריון מרובה עוברים.
    נו באמת, של מוקפאים ובגילי??
    העובר הבודד המופשר המסכן כמובן לא שרד את "ההתעללות" במעבדה.
    במקרה הזה הריתי וילדתי בת חלומית. אולם עד היום נחמץ לבי קשות על השיקול שעשה אותו רופא
    ואנוכי הייתי בת 40 וחצי באותו מעמד. ואיני מוצאת נחמה.
    ומאז אני בטיפול אחר טיפול שאינו מניב תוצאה. והכי מצחיק/עצוב שהיום כבר מחזירים לי בלי בעיה ושום מיקוח גם 4 טריים...
    המחשבה שיכול היה להיות לי ילד נוסף אינה נותנת לי מנוח שלא לדבר על הסבל העצום הנגרם במהלך הטיפולים.
    תודות חמות על ההקשבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיקולי רופאים במוקפאים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלטה נבונה באותו מעמד

פרופ' אלכס סימון
    03/04/2010

במעמד מהסוג שתיארת הרופאים ניתקלים כל יום. ההחלטה כמה להחזיר לעיתים קשה ובעיקר שכולם רוצים שהתהליך יצליח. הנסיון מלמד, כי באופן סטטיסטי בהחזרת יותר עוברים מעלים אך במעט את סיכויי ההריון אולם מעלים באופ משמעותי את שעור ההריונות מרובה העוברים. הריונות מרובה עוברים כרוכים בתחלואה גבוה של המטופלת ובעיקר של הילודים. כן, גם בתאומים יש עליה בתחלואה לעומת הריון בודד. במידה והעוברים מצויינים, החזרה של מעל 3 עוברים אין בה לשפר את סיכויי ההריון אולם עלולה להסתיים בהריון מרובה עוברים. רופאים נתבעו על הולדת שלישיות שניזוקו מלידה מוקדמת ועל כך שהחזירו מספר עוברים רב רק כדי להצליח. לדעתי לא היה מקום להחזיר יותר משלשה. למצב זה אני קורא: "או צל"ש או טר"ש". אם לא מתקבל הריון, הרי שניתן להלין מדוע לא הוחזרו הרבה עוברים, אם מתקבל הריון שלישיה, הרי ניכשלתה בטיפול וסיכנתה את האישה והעוברים. לראיה, הרופא שלך צדק, ההחזרה הסתיימה בלידה של ילדה בריאה, וללא סיבוכים. מה היה קורה אילו??? לא נדע. אבל האפשרות לסיבוך עמדה שם. ניתן לראות את כשלון העובר הבודד לא בזה שעבר התעללות אלא, בצורה הבאה: עובר בריא, תקין, "חזק" ומסוגל להניב הריון, היה עומד בהפשרה ובהחזרתו היה משיג הריון. אולי הרווחת בהחזרת 3 בלבד ולא הסתבכת יתר על המידה? לצערנו ברוב המקרים זו חוכמה לאחר מעשה.
    בהצלחה בעתיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר סימון היקר

שירה
    04/04/2010

תודות חמות ד"ר סימון על התייחסותך המקצועית הרצינית והאנושית.
    מעט הוקל לי.
    שירה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו