מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שיקולי רופאים במוקפאיםשירה03/04/2010
שלום רב רופאים יקרים
איזה שיקול עושה רופא(הנחשב מומחה) בהחזירו 3 עוברים מופשרים ומשאיר אחד בודד(ארבעתם היו באותה מבחנה והיו מצויניים) במטרה לגדלו לבלסטוציסט במעבדה, להקפיאו בשנית ולהחזירו מתי שהוא בעתיד? מובן שהתעקשתי ביותר עם הרופא ולא הסכמתי לוותר על הרביעי, אולם הרופא סירב בכל תוקף מחשש להריון מרובה עוברים.
נו באמת, של מוקפאים ובגילי??
העובר הבודד המופשר המסכן כמובן לא שרד את "ההתעללות" במעבדה.
במקרה הזה הריתי וילדתי בת חלומית. אולם עד היום נחמץ לבי קשות על השיקול שעשה אותו רופא
ואנוכי הייתי בת 40 וחצי באותו מעמד. ואיני מוצאת נחמה.
ומאז אני בטיפול אחר טיפול שאינו מניב תוצאה. והכי מצחיק/עצוב שהיום כבר מחזירים לי בלי בעיה ושום מיקוח גם 4 טריים...
המחשבה שיכול היה להיות לי ילד נוסף אינה נותנת לי מנוח שלא לדבר על הסבל העצום הנגרם במהלך הטיפולים.
תודות חמות על ההקשבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלטה נבונה באותו מעמד
פרופ' אלכס סימון03/04/2010במעמד מהסוג שתיארת הרופאים ניתקלים כל יום. ההחלטה כמה להחזיר לעיתים קשה ובעיקר שכולם רוצים שהתהליך יצליח. הנסיון מלמד, כי באופן סטטיסטי בהחזרת יותר עוברים מעלים אך במעט את סיכויי ההריון אולם מעלים באופ משמעותי את שעור ההריונות מרובה העוברים. הריונות מרובה עוברים כרוכים בתחלואה גבוה של המטופלת ובעיקר של הילודים. כן, גם בתאומים יש עליה בתחלואה לעומת הריון בודד. במידה והעוברים מצויינים, החזרה של מעל 3 עוברים אין בה לשפר את סיכויי ההריון אולם עלולה להסתיים בהריון מרובה עוברים. רופאים נתבעו על הולדת שלישיות שניזוקו מלידה מוקדמת ועל כך שהחזירו מספר עוברים רב רק כדי להצליח. לדעתי לא היה מקום להחזיר יותר משלשה. למצב זה אני קורא: "או צל"ש או טר"ש". אם לא מתקבל הריון, הרי שניתן להלין מדוע לא הוחזרו הרבה עוברים, אם מתקבל הריון שלישיה, הרי ניכשלתה בטיפול וסיכנתה את האישה והעוברים. לראיה, הרופא שלך צדק, ההחזרה הסתיימה בלידה של ילדה בריאה, וללא סיבוכים. מה היה קורה אילו??? לא נדע. אבל האפשרות לסיבוך עמדה שם. ניתן לראות את כשלון העובר הבודד לא בזה שעבר התעללות אלא, בצורה הבאה: עובר בריא, תקין, "חזק" ומסוגל להניב הריון, היה עומד בהפשרה ובהחזרתו היה משיג הריון. אולי הרווחת בהחזרת 3 בלבד ולא הסתבכת יתר על המידה? לצערנו ברוב המקרים זו חוכמה לאחר מעשה.
בהצלחה בעתיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר סימון היקר
שירה04/04/2010תודות חמות ד"ר סימון על התייחסותך המקצועית הרצינית והאנושית.
מעט הוקל לי.
שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)