אי קבלת מחזור, השמנה חריגה, עייפות,

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אי קבלת מחזור, השמנה חריגה, עייפות,
    סנדרה
    19/10/2007

שלום רב,
    כבר 5 שנים אני מחפשת תשובה לעלייה הדרסטית שהתרחשה במשקל 25 קילו במשך שנה ואף פחות. תמיד עסקתי בפעילות ספורטיבי ושמרתי על תזונה נכונה.
    בנוסף, המחזור שבתחילה הופיעה מידי חודש באופן מדוייק החל להופיע פחות ופחות עד שכעת ללא גלולות אינו מופיע כלל. אני חשה עייפות, נשירת שיער, מצבי רוח משתנים וכתוצאה מהבעיה גם יאוש.
    הסברה היתה כי יש לי שחלות פוליציסטיות. לפי כך טופלתי וכלום לא השתנה, עד שלפני חודש ביקשתי הפניה נוספת לאולטרסאונד ובו לא נראו כלל שחלות פוליציסטיות.
    תמיד הייתי ילדה מלאה אך בגיל 12 התחלתי במעקב אצל תזונאית עקב כולסטרול גבוה עד שרזיתי ומגיל זה ועד גיל 18 הייתי אובססיבית למשקל והוא אינו היה יציב: כל הזמן עליות וירידות במשקל.
    בגיל 18 עד 20 המשקל שלי השתנה דרסטית מ52 ועד 80 קילו. נכון להיום לא מצאתי אנדוקרינולוג בעל נכונות וסבלנות לחקור את הבעיה הזו לעומק, נותנים לי פתרונות סטנדרטיים: גלולות לקבלת מחזור וספורט ואכילה נכונה להרזיה. כשההנחה היתה כי יש לי שחלות פוליציסטיות נתנו לי מטפורמין' אך לא הועיל. אני יותר מאשמח אם תוכלו להפנות אותי לרופא מומחה שיוכל לעבוד איתי. לא משנה דרך קופת חולים או פרטי צפון, מרכז או דרום הארץ, כל מה שיכול לעזור.

בתודה רבה על הסבלנות,

סנדרה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יו-יו

פרופ' שחר קול
    20/10/2007

עליות וירידות חדות במשקל מערערות את האיזון ההרומונלי הנחוץ לקיום הביוץ.
    משקל תקין ויציב יחזיר הביוץ, והמחזור לסידרו.
    כל זאת בהנחה שלא נמצאו חריגות בבדיקות ההורמונאליות שלך.
    לדעתי אינך זקוקה לרופא מתחום הפיריון, אלא לסיוע בתחומים אחרים כדי להבטיח משקל תקין ויציב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו