שאלה על רחם דידלפי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה על רחם דידלפי
    סיגל
    08/04/2010

שלום
    אחרי שנה וחצי של נסיונות כניסה להריון, שלחו אותי לצילום רחם וגילו שיש לי רחם דידלפי, עם שני צווארי רחם ומחיצה נרתיקית עד שליש מעומקו של הנרתיק.
    הרופא שלי רוצה להמשיך ניסיונות הורמונליים (עכשיו רוצה לעבור לזריקות מונוגון) בשילוב הזרעות רק שעכשיו ינסו להפנות את ההזרעות לרחם שמבחינתם הראה יותר מרווח בצילום הרחם.
    רציתי לשאול מהן ההשלכות של רחם כזה? האם בגללו יש קשיים להיכנס להריון? האם יש סיכונים בהריון עצמו? והאם יש דרך לטפל ברחם כזה?
    ועוד דבר, מה קורה בהריון שני, האם תמיד אצטרך טיפולי פוריות בגלל זה?
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על רחם דידלפי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רחם דידלפי

פרופ' אלכס סימון
    08/04/2010

בגלל הרחם לא צריכה להיות בעיה להרות.
    בנשים להם רחם כפול המצא באופן סטטיסטי
    שיעור הפלות גבוה יותר מהמקובל
    לידות מוקדמות
    מצג עובר בלידה יותר לכוון עכוז ולכן
    יותר ניתוחים קיסריים
    מאידך יש נשים שיולדות ללא בעיה והממצא של רחם כפול הוא באופן מיקרי לחלוטין. כך שלהם זה לא הפריע.
    אין דרך לתקן את המבנה. יש הממליצים לכרות את המחיצה הואגיינאלית להקל בכניסה להריון.
    אסביר: ביוץ התרחש מימין, החדירה של אבר המין הגברי בזמן הביוץ התרחשה דוקא לוגינה השמאלי. הסיכוי להריון יורד.
    לא בהכרח צריך שוב טיפול

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו