אנא חוות דעתכם

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אנא חוות דעתכם
    הללויה
    11/04/2010

שלום לרופאים,
    אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין מה מתרחש כאן...

בת 40.5. שחלה שמאל שלי לא מתפקדת בכלל.
    עשיתי כבר שלושה ivf. שניים מהם עם פרוטוקול ארוך- פרוברה מיום 19 לוסת, דקא מיום ה-21, למשך שבועיים ואח"כ 5 מנוגון.
    בחודש יולי האחרון- הטיפול הראשון - 8 ביציות, 6 הפריות, עשיתי החזרה ואח"כ סבב מוקפאים. לא הלך.
    בטיפול השני - פרוטוקול קצר 5 מנוגון. 2 הפריות. לא הלך.
    בטיפול השלישי- אותו פרוטוקול ארוך כמו הראשון עם 5 מנוגון- 2 הפריות, גם לא הצליח.

בד"כ מזריקה מנוגון סה"כ 8 ימים ולאחריהן השאיבה.

עכשיו לקראת הפריה רביעית. הרופא החליף לי פרוטוקול : ביום השני לוסת מתחילה 15 יום גלולות גינרה. ואז וסת ומתחילה ביום השלישי מנוגון 6 אמפולות. (הוא הגדיל את המינון)
    הזרקתי ארבעה ימים והיום הלכתי לבדיקת אולטראסאונד. בבדיקה נמצאו - זקיק אחד של 9 מ"מ + קטנים.
    איך יכול להיות דבר כזה? בד"כ אחרי הזרקה של 4 ימים אני כבר מקבלת זקיקים בגודל של 15,14,12. האם הגלולות גרמו לכך? האם יש לצפות שיתפתחו הקטנים הללו ויהיו יותר זקיקים? האם זוהי רק תחילת הדרך בטיפול?

אני ממש לא מבינה..
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אנא חוות דעתכם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרופ' סימון אודה לך על התשובה...

הללויה
    11/04/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה כפונקציה של הזמן

פרופ' אלכס סימון
    11/04/2010

כפי שאת יכולה להבחין - התגובה השחלתית יורדת עם הזמן ולעיתים תקופה קצרה של אפילו פחות משנה מאוד משמעותית. את נזקקת למינון גבוה להשיג את התגובה הרצויה. הרופא אפילו העלה מינון כי לא היה מרוצה מהתגובה שלך בפעם האחרונה. לעיתים השחלות לא מגיבות למרות מינון גבוה של תרופה. לדעתי כרגע זה רק תחילת טיפול וצריך להמתין להמשך התגובה. אולם גם יתכן שלא תהיה תגובה נאותה. נקוה שבמקרה כזה, התגובה הירודה בצורה משמעותית היא זמנית ולא בהכרח מלמדת על ההמשך. מתן הגלולות אינו מפריע ואני מניח כי הוא ניתן על מנת לתזמן את תחילת הטיפול שלך לזמינות הרופא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך ושאלה נוספת...

הללויה
    11/04/2010

האם האיטיות בתגובה, כלומר-אחרי 4 ימי הזרקה עדיין אין תוצאות משמעותיות, גם קשורה לרזרבה השחלתית הנמוכה או שזה יכול להיות תגובה סבירה/ נורמלית שעדיין לא מלמדת על המשך טיפול?

תודה שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

פרופ' אלכס סימון
    11/04/2010

סך הכל הצורך במינון גבוה והירידה במספר ביציות יכול להעיד על ירידה ברזרבה. רק המשך טיפול החודש תוכלי לדעת מה תהיה תגובת השחלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופ' סימון תגובתך-תוצאות בדיקה

הללויה
    13/04/2010

תודה שוב,

אודה לך אם תתייחס לתשובתך הקודמת, ותחווה דעתך לאור הבדיקה היום:
    הזרקתי עוד יומיים 6 מנוגון והיום בדיקת אולטרא סאונד- נמצאו : 13,11,10 +קטנים. רירית-7.7.
    (יש להזכיר כי ביום ראשון היתה רירית 5 מ"מ וזקיק אחד של 9+ קטנים.)

מה דעתך באופן כללי על המשך הטיפול?
    אני זוכרת שבטיפול הקודם שאבו לי כשבאולטרא סאונד היה זקיק של 17, האם יש סיכוי שיהיו לשאיבה 3-5 ביציות (כי הרי גם אלה היו קטנים..) או שמא אי אפשר יהיה לחכות לקטנים שיגדלו מחשש לאבד את הגדולים?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנה מתפתחים זקיקים

פרופ' אלכס סימון
    13/04/2010

אומנם קצת מאוחר יותר ממה שאת רגילה. צריך להמשיך בטיפול ואינשאללה יהיו יותר זקיקים וביציות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו