רחםם דו קרני או מחיצה ברחם

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• רחםם דו קרני או מחיצה ברחם
    שירי
    15/04/2010

שלום,
    ראשית תודה רבה על עזרכתם החשובה.
    אני בת 27. אני ובעלי מנסים להיכנס להריון כחצי שנה, ובעקבות שיבושים במחזור הופניתי למעקב ביוץ. בראשיתו של המעקב, הופניתי לאולטרה-סאונד תלת מימד לאחר שבאולטרה-סאונד רגיל הועלה חשד לרחם דו קרני או למחיצה ברחם.
    הרופאה אמרה שיש לחכות לאחר הביוץ כדי שרירית הרחם שלי תהיה מספיק עבה ע"מ לבצע כראוי את ה U.S תלת מימד. לאחר מעקב נראה שלא היה לי ביוץ החודש, והרירית שלי לא עלתה מעל 5.3 מ"מ.
    הרופאה נתנה לי אסטרופם לעיבוי הרירית (להחדרה וגינלית 1 ביום למשך 10 ימים) ולאחריהם אבצע את ה U.S תלת מימד. זה יוצא בעוד שבוע.
    שאלותיי:
    1. האם ניתן לקיים יחסים בימים אלו בהם אני מחדירה את האסטרופם?
    2. האם תשובות לגבי סוג הרחם יינתנו לי במקום?
    3. מה ההשלכות של רחם דו קרני ושל מחיצה? מה הטיפול במצבים אלו?
    4. האם כדאי שגם בעלי יעבור בדיקה כבר בשלב זה או שקודם ננסה באופן טבעי לאחר שייטפלו בי?
    5. מהם סיכויי להצליח להיכנס להריון, בין כל שלל הבעיות שנראה שיש לי? אני כל כך מודאגת, כמעט לא מתפקדת מרוב דאגה.
    תודה רבה מראש,
    שיר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מבנה הרחם

פרופ' אלכס סימון
    15/04/2010

1. ניתן לקיים יחסים
    2. מבנה הרחם ינתן בתום העל קול
    3. רחם מחיצתי קשור יותר להפלות. דו קרני קשור יותר ללידות מוקדמות. בדו- קרני אין במה לטפל. במחיצתי קיים ויכוח בין הרופאים אם כדאי להסיר את המחיצה. תלוי כנראה בגודלה.
    4. שבעלך יעבור בדיקה ללא קשר
    5. רחם מחיצתי או דו קרני לא אמורים להפריע בלהכנס להריון. לכן צריך להמשיך לנסות לפי הטיפול שהרופא יציע. חצי שנה נסיונות להרות, היא לאתקופת זמן משמעותית שבגללה נאמר שיש לכם בכלל בעיה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספרטם לא השפיע?

שירי
    18/04/2010

פרופ' סימון שלום, ראשית תודה על תשובתך.

היום הייתי במעקב, ולמרות שכבר שבוע לוקחת אספרטם 2 מ"ג (בהחדרה לנרתיק), רמת ההורמונים מאוד נמוכה(כפי שנאמר לי ע"י האחות) ועובי הרירית 5 מ"מ.
    הרופאה העלתה לי את המינון לשני כדורים ביום. אם הרירית לא תתעבה עד יום חמישי לא אוכל לבצע את הU.S תלת מימד. (לגילוי מבנה הרחם)

1. איך יכול להיות שהכדור לא השפיע עלי הורמונלית?
    2. כיצד כן ניתן לטפל?

מצטערת על כל השאלות, מאוד קשה התחושה שאין ממש עם מי לשבת ולדבר באופן ברור, ההוראות ניתנות על-ידי האחיות שלא מסבירות מעבר לכך דבר, ואני מרגישה חוסר הבנה מוחלט במה שקורה בתוך הגוף שלי ובאפשרויות העומדות בפני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכוונתי לאסטרופם...

שירי
    18/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדור אחד וגינאלי

פרופ' אלכס סימון
    18/04/2010

תוודאי כי אומנם את מחדירה את הכדור לעומק בנרתיק וכי הוא לא נופל בהמשך הפעילות שלך. הרמות תריכות להגיע ל 1000 פיקומול/ליטר כדי שהרירית תגיב. אל תבטלי את הבדיקה. לכי לבדיקה בכל רירית שיש. רופא מנוסה יוכל להגיע למסקנות גם עם רירית 5 ממ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו