קרישיות יתר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• קרישיות יתר
    בתאל
    16/04/2010

הייתי אצל רופאת נשים חדשה לאחר תסכול ממושך של טיפולי פוריות ארוכים כשהכל תקין אצלי ואצל בעלי, שתי הריונות כימיים אחד מהפריה אחד ספונטני, והרופאה הפנתה את תשומת ליבי על בדיקות מטולגויות שלי מהעבר מלפני שנתיים שהצביעו על בעיית קרישיות יתר גבולית, שאף רופא בכלל לא נתן את דעתו עליהם, היא שלחה מכתב בהול להמטולוג הקופה שיאשר לי את הבדיקות הרלוונטיות, בינתיים ם באופן ספונטני בבדיקה ביתית התגלה אצלי הריון וזה ניראה לי מאוד בהתחלה, כי עדיין אין לי איחור אפילו שאלותי
    1. האם במידה ואבצע הבדיקה בזמן הקרוב אוכל לקבל טיפול מהיר שישפיע כבר על ההריון הנוכחי?
    2. מה הטיפול שניתן לקרישיות יתר ולטווח של כמה זמן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרישיות יתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ושאלה נוספת

בתאל
    16/04/2010

האם כשיש בעיית קרישיות היא גםעלולה לגרום לעוברים מהפריה לא להשתרש ברחם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת אל שלום

פרופ' שחר קול
    17/04/2010

יש לדעת יותר פרטים.
    בכל אופן - קרישיות יתר משפיעה לרעה לקראת סוף השליש הראשון של ההריון.
    לכן יש זמן רב להתייעץ עם ההמטולוג לגבי טיפול.
    הטיפול המקובל - זריקות קלקסן.
    אין הוכחה ברורה לכך שקרישיות יתר משפיעה לרעה על תהליך ההשרשה, אך אם מאבחנים מצב מובהק של קרישיות לרוב נותנים טיפול מונע בשלב ההשרשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע דווקא לקראת סוף השליש ה-1?

לימונית
    17/04/2010

לרופאים שלום,,

קראתי את התשובה לבת-אל, והייתי רוצה להבין, מכיוון שאני מאובחנת בעצמי עם קרישיות יתר, מדוע הסיכון בקרישיות משפיע דווקא לקראת סוף השליש הראשון?

אודה לתשובתך
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח גם לתגובת רופא אחר

לימונית
    17/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין מצפה לתשובה. תודה.

לימונית
    18/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובתו של ד"ר קול מלאה

פרופ' אלכס סימון
    18/04/2010

ההחלטה על טיפול בקלקסאן צריכה להיות ממש מבוססת. לכן בדיקת המטולוג הכרחית.
    בינתיים אם קיים הריון ניתן להתחיל בטיפול עם קרטיה (אספירין) שהוא מדלל דם קל. לא בטוח שהוא ממש יעזור אולם הוא לא יזיק עד קבלת החלטה על ידי המטולוג.
    כל זמן שלא נוצרה שליה עם כלי דם מזינים אותה הרי אין מה לדבר על בעיית קישה הסותמת כלי דם. לכן השפעתו המטיבה של קלקסאן היא לאחר יצירת שליה עם כלי דם. אין לו לקלקסאן ככל הנראה השפעה על תהליך ההשרשה עצמו שהוא התחפרות העובר ברירית הרחם. בכל זאת נוטים הרופאים לטפל בקלקסאן עוד טרם ההשרשה. כאמור אין לכך עדות ברורה שזה עוזר לשפר השרשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לפרופ' סימון

לימונית
    18/04/2010

תודה על התשובה.

אני אכן מקבלת קלקסאן, והחלק השני בתשובתך ענה לי על השאלה שעניינה אותי.

"כל זמן שלא נוצרה שליה עם כלי דם מזינים אותה הרי אין מה לדבר על בעיית קישה הסותמת כלי דם. לכן השפעתו המטיבה של קלקסאן היא לאחר יצירת שליה עם כלי דם. אין לו לקלקסאן ככל הנראה השפעה על תהליך ההשרשה עצמו שהוא התחפרות העובר ברירית הרחם. בכל זאת נוטים הרופאים לטפל בקלקסאן עוד טרם ההשרשה. כאמור אין לכך עדות ברורה שזה עוזר לשפר השרשה"

ובהזמדנות זו - כשאתם אומרים שאתם רואים שק היריון, זו לא השילייה?
    כי שק היריון רואים כבר בשבוע 6, 7.
    או שבעצם ממנו נבנית אחר כך השילייה, ולכן המשמעות של זרימת הדם היא לקראת סוף השליש הראשון?

בתודה על תשובתך המפורטת,
    לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו