מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- קרישיות יתרבתאל16/04/2010
הייתי אצל רופאת נשים חדשה לאחר תסכול ממושך של טיפולי פוריות ארוכים כשהכל תקין אצלי ואצל בעלי, שתי הריונות כימיים אחד מהפריה אחד ספונטני, והרופאה הפנתה את תשומת ליבי על בדיקות מטולגויות שלי מהעבר מלפני שנתיים שהצביעו על בעיית קרישיות יתר גבולית, שאף רופא בכלל לא נתן את דעתו עליהם, היא שלחה מכתב בהול להמטולוג הקופה שיאשר לי את הבדיקות הרלוונטיות, בינתיים ם באופן ספונטני בבדיקה ביתית התגלה אצלי הריון וזה ניראה לי מאוד בהתחלה, כי עדיין אין לי איחור אפילו שאלותי
1. האם במידה ואבצע הבדיקה בזמן הקרוב אוכל לקבל טיפול מהיר שישפיע כבר על ההריון הנוכחי?
2. מה הטיפול שניתן לקרישיות יתר ולטווח של כמה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושאלה נוספת
בתאל16/04/2010האם כשיש בעיית קרישיות היא גםעלולה לגרום לעוברים מהפריה לא להשתרש ברחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת אל שלום
פרופ' שחר קול17/04/2010יש לדעת יותר פרטים.
בכל אופן - קרישיות יתר משפיעה לרעה לקראת סוף השליש הראשון של ההריון.
לכן יש זמן רב להתייעץ עם ההמטולוג לגבי טיפול.
הטיפול המקובל - זריקות קלקסן.
אין הוכחה ברורה לכך שקרישיות יתר משפיעה לרעה על תהליך ההשרשה, אך אם מאבחנים מצב מובהק של קרישיות לרוב נותנים טיפול מונע בשלב ההשרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע דווקא לקראת סוף השליש ה-1?
לימונית17/04/2010לרופאים שלום,,
קראתי את התשובה לבת-אל, והייתי רוצה להבין, מכיוון שאני מאובחנת בעצמי עם קרישיות יתר, מדוע הסיכון בקרישיות משפיע דווקא לקראת סוף השליש הראשון?
אודה לתשובתך
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח גם לתגובת רופא אחר
לימונית17/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדיין מצפה לתשובה. תודה.
לימונית18/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובתו של ד"ר קול מלאה
פרופ' אלכס סימון18/04/2010ההחלטה על טיפול בקלקסאן צריכה להיות ממש מבוססת. לכן בדיקת המטולוג הכרחית.
בינתיים אם קיים הריון ניתן להתחיל בטיפול עם קרטיה (אספירין) שהוא מדלל דם קל. לא בטוח שהוא ממש יעזור אולם הוא לא יזיק עד קבלת החלטה על ידי המטולוג.
כל זמן שלא נוצרה שליה עם כלי דם מזינים אותה הרי אין מה לדבר על בעיית קישה הסותמת כלי דם. לכן השפעתו המטיבה של קלקסאן היא לאחר יצירת שליה עם כלי דם. אין לו לקלקסאן ככל הנראה השפעה על תהליך ההשרשה עצמו שהוא התחפרות העובר ברירית הרחם. בכל זאת נוטים הרופאים לטפל בקלקסאן עוד טרם ההשרשה. כאמור אין לכך עדות ברורה שזה עוזר לשפר השרשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' סימון
לימונית18/04/2010תודה על התשובה.
אני אכן מקבלת קלקסאן, והחלק השני בתשובתך ענה לי על השאלה שעניינה אותי.
"כל זמן שלא נוצרה שליה עם כלי דם מזינים אותה הרי אין מה לדבר על בעיית קישה הסותמת כלי דם. לכן השפעתו המטיבה של קלקסאן היא לאחר יצירת שליה עם כלי דם. אין לו לקלקסאן ככל הנראה השפעה על תהליך ההשרשה עצמו שהוא התחפרות העובר ברירית הרחם. בכל זאת נוטים הרופאים לטפל בקלקסאן עוד טרם ההשרשה. כאמור אין לכך עדות ברורה שזה עוזר לשפר השרשה"
ובהזמדנות זו - כשאתם אומרים שאתם רואים שק היריון, זו לא השילייה?
כי שק היריון רואים כבר בשבוע 6, 7.
או שבעצם ממנו נבנית אחר כך השילייה, ולכן המשמעות של זרימת הדם היא לקראת סוף השליש הראשון?
בתודה על תשובתך המפורטת,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)