מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- החזרת עובריםליאת18/04/2010
שלום רב
אני יומיים אחרי החזרת 3 עוברים טריים מרגישה כאבים בבטן תחתןנה שהולכים וחוזרים
הרופא שלי אמר שזה יכול להיות בגלל שהשחלות שלי נפוחות(עקב שאיבת 23 ביציות)
מתי הכאבים יחלפו ועל מה זה מסמן?(יש לציין שאני שותה 2 ליטר מים ביום).
2.שאלה נוספת לגבי תהליך ההפריה ,הופרו 12 ביציות בשילוב:"AHA+ICSI
מה הכוונה?
3. מתי מתחיל תהליך השרשת עוברים והאם אני אמורה להרגיש משהו שזה קורה?
4.מתי אפשר לחזור לעשות מטלות בבית לאחר שלושה ימים או שעדיין עלי להיות במנוחה עקב
הכאבים בבטן?
תודה מראש
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתמת על הסכמה מידעת?
פרופ' אלכס סימון18/04/2010כל פעם אני נדהם מחדש עד כמה מבוצעים טיפולים ללא מתן מידע למטופלות. בהסכמה מידעת מפורט מה זה מיקרומניפולציה, ICSI, מה זה AHA , מה זה גירוי שחלתי בעודף - OHSS. האם חתמת ללא שקראת? חתמת ללא הסבר מצד הרופא?
1. הוצאת 23 ביציות מלמד על תגובה ביתר של השחלות. השחלות אומנם נפוחותמה שמביא לתפיחות בטן, מלאות, וכאבים. הכאב ילווה אותך עוד מספר ימים. אם יהיה הריון הוא עלול להחמיר. במקרה החמרה פני לרופא היחידה
2. ICSI - החדירו תא זרע לביצית ואילצו את הביצית לעבור הפריה. AHA- יצרו פתח בקליפה העוטפת את העובר על מנת להקל עליו להנץ ממנה (לבקוע) לפני ההשרשה (החשת הנצה - קראי בגוגל)
3. ההשרשה שבוע לאחר ההחזרה. לא אמורים לחוש דבר
4. חזרי לפעילות בהדרגה ולפי יכולות שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' סימון
לימונית18/04/2010פרופ' סימון היקר,
בקשר לכך שאתה נדהם כל פעם מחדש שיש נשים שלא יודעות על מה הן חותמות, אני רוצה להפנות את תשומת לבך, שכשיושבים עם הרופא, האחות וצוות המעבדה, ויודעים שכולם לחוצים לסיים איתך, לא תמיד אנחנו מרגישות שאנחנו יכולות להרשות לעצמנו לקרוא את כל הפרטים. ובנוסף, יש בינינו כאלה לחוצות ואפילו עם בעיות ריכוז, כמוני למשל, שכשהן יודעות ש"מחכים להן" אז בכלל לא ניתן להתרכז. אני כמובן לא מתכוונת שאני לא מקבלת הסבר, כי אני תמיד מבקשת לדעת כמה שיותר, אבל גם אני לא טורחת במעמד הזה לקרוא את כל ההסכם שאני חותמת עליו.
* אני מציעה לכם, הרופאים, לקחת את זה לתשומת לבכם, ולספק לכל המטופלות את הטפסים
בטרם מעמד החתימה וההחזרה, כדי שנוכל לעבור ולקרוא בדיוק על מה נחתום אחר כך.
* אפשר לתת לנשים לקרוא את זה בעודן ממתינות לתורן.
* אפשר גם, למי שיודעים כבר מראש איזה תהליכים יעברו ההפריות שלה, לתת לה את הנתונים הביתה, שתקרא מראש, ותחתום כשהיא יודעת על מה היא חותמת.
* אפשר גם שכל יחידה תעלה את הטפסים באינטרנט, לטובת קריאת החומר והבנתו או שאלות עליו מראש.
מקווה שהודעתי זאת תעזור לכם, הרופאים, להבין גם מהצד שלנו, למה אנחנו לא תמיד יודעות ומבינות את כל המושגים.
בתודה, ואשמח לתגובת הרופאים על דבריי,
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובתי זו מיועדת גם לשאר הרופאים
לימונית18/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטופס הסכמה
פרופ' שחר קול19/04/2010נא ראו ב:
http://www.ivf.co.il/hcomplic.htm
דרך אגב - הטופס די מיושן, ויעבור בקרוב עדכון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימונית שלום
פרופ' אלכס סימון19/04/2010אני מכיר כמה יחידות להפריה שמבצעות בדיוק מה שאת מציעה. חוברת למטופלת עם טופס ההסכמה מודפסלקריאה בבית, והנה ד"ר קול מפנה אותך לטופס המודפס באתר באינטרנט.
צריך רק לחפש ולא להתעצל - לקרוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)