מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הזרעות והשבחות , האם מייד מתחילים?טל18/04/2010
שלום רב,
שמי טל ואני בת 29. אנחנו כבר שנה וחודשיים מנסים להרות אך ללא הצלחה. היינו בשבוע שעבר אצל רופא הנשים שלי שהפנה אותנו לרופא פיריון לאחר שראה את תוצאות הבדיקות. הפורופיל ההורמונלי שלי תקין. הבעיה היצורא בצורת הזרע של בעלי היא 2% צורות תקינות.
הרופא אומר שכדאי להתחיל השבחות והזרעות. אני שבוע הבא אמורה לקבל מחזור היום\ מחר האם ובשבוע הבא יש לי תור לרופא ביום חמישי ... האם זה לא מאוחר מידי מבחינת הזרעה והשבחה ?
האם יש סיכוי שהוא יתחיל איתי טיפולים כבר בביוץ הקרוב ? שזה בעוד שבועיים ? זאת הפעם הראשונה שאני הולכת ולא יודעת ממש את התהליך ...האם מתחילים מיד מהרגע שמחליטים או שנצטרך לחכות למחזור הבא ? שוב מציינת שהמחזור צריך להגיע מחר , והתור אצל הרופא בשבוע הבא ...3 ימים אחרי סיום המחזור
אשמח לתשובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טל
מאיה18/04/2010תשובה ממטופלת פוריות-
ראשית אני מבינה את הלחץ, ניסיתם וניסתם ועכשיו כשעשו בדיקות זיהו בעיה והמליצו על התערבות את לא רוצה לפספס אף חודש. אני כל כך מבינה את זה... עקרונית הרופא שלך יוכללעשות אחד מהשתיים בחודש הנוכחי: הזרעה על בסיס טבעי (כלומר מעקב אחר ההורמונים הטבעיים, השבחת זרע והזרעה במועד הביוץ הטבעי או עם תזמון הביוץ בזריקה חד פעמית) או שהרופא שלך ירצה לבצע השראת ביוץ באמצעות זריקות הורמונאליות, ואז לרוב מתחילים את הזריקות ביום השלישי עד החמישי למחזור (לווסת).
אולי הרופא שלך ירצה לבצע עוד בדיקות לפני תחילת הטיפולים, אולי הוא יחליט שלא מתאים לבצע הזרעה ללא התערבות הורמונלית ואולי כן (זה תלוי בנתונים הרפואיים שלכם וגם בגישת הרופא)- אני רק יכולה להמליץ לך לשאול אותו את כל השאלות ולסמוך עליו, כי בתוך התהליך שמה לעשות בדרך כלל נמשך יותר מחודש (הלוואי בשבילך ולא) מה שהכי נותן ביטחון זו תחושה של אמון ברופא ובהחלטותיו המקצועיות...
המון הצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטל
טל18/04/2010היי מאיה,
ראשית כל תודה רבה על התשובה עזרת לי מאוד.
שנית , אני אמורה לקבל מחזור מחר האם לא כדאי לבדוק אלי רופא אחר יוכל לקבל אותי ? קיבלתי המצלות חמות על הדוקטור שלי(זו פעם ראשונה שאני אצלו, הפנה אותי הגניקולוג שלי שאני ממש סומכת עליו)
דיייי לא רוצה לחכות יותר...כל כך קשה המחשבה הזאת כל פעם לקבל את המחזור ולהתבאס , פשוט נמאס מהתחושה...
השאלה היא לפי מה הרופא מחליט האם לעשות הזרעה בביוץ הטבעי ? לפי הפרופיל ההורמנלי של האשה ? או שזה תלוי גם בגבר ?
אוף מתבסאת לחכות, מתה כבר שיגיע היום המיוחל שבו לפחות נתחיל ונפסיק להתמהמה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)