הפרדת זרע לבן.

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• הפרדת זרע לבן.
    אמאל'ה 5
    20/04/2010

אני אמא ל 5 בנות. אני מאוד רוצה בן. אחרי התייעצות עם רופא מומחה, הבנתי שיש כמה אפוציות. הראשונה, הפריית מבחנה, שכן, בארץ כרוחה בבדיקות פסיכולוגיות, עבירת ועדה מסויימת, אישור של מישרד הבריאות ורק אחרי כל הבירוקרטיה המעיקה, במידה ויש אישור, אפשר להתחיל בתהליך, שכמובן משולם מכיסי הפרטי (באפשרות להשתתפות המושלם),
    השניה, לעבור את התהליך בחו"ל ללא כל הבירוקרטיה, בבערך אותו הסכום הכספי.
    שתי האופציות הנ"ל בעלות 100% הצלחה אך גם פולשניות יותר יחסית לאופציה שלישית... שהיא:
    הפרדת זרע במעבדה והכנסתו לרחם ביום הביוץ. לאופציה הזאת יש סיכוי של כ 80% הצלחה.
    האם יש בכלל סיכוי שיש בעיה כל שהיא אצל בעלי?? יש בכלל חיה כזאת? שאין לו זרע זיכרי? או אחוזים נמוכים של זרע זיכרי??

אחרי הרבה מאוד חששות, ושיקולים ,נראת האופציה השלישית הכי בטוחה מבחינה מוסרית,אך לא מבחינת אחוזים, אני מאוד מאוד חוששת, אני יודעת, שזה דבר כל כך נורא שהרי בורכתי ב חמישית בנות נפלאה בעוד שהמוני נשים בעולם משוות להריון ולילד, עוברות בדיקות, טיפולים כואב פיזית ונשפית כאחד, והינה אני ממורמרת על הבן שאני כל כך רוצה.

בכל אופן, ד"ר קול, או מי שפנוי לקחת את השיחה :-) אשמח מאוד לקצת מילות עידוד, להפגת חששות...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרדת זרע לבן.

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בן או בת

פרופ' אלכס סימון
    20/04/2010

אין דרך בדוקה מעבר להפריה חוץ גופית. כל השאר לא עובד. מי שניכשל תמיד ניתן לאמר לו שהוא באותם 20% כשלון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא בדיוק התגובה שחיפשתי :-(...

אמאל'ה 5
    20/04/2010

אבל בכל אופן, תודה רבה על התגובה :-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאמא'לה 5

לימונית
    20/04/2010

היי,

נראה לי שלא הבנת את תשובתו, שהיא הכי מפורטת שהוא יכל לתת לך.

התשובה הראשונה, היא שרק בהפריה חוץ גופית, שנעשית בשילוב עם תהליך שקוראים לו PGD בו בודקים את תאי העובר וניתן לבדוק מי מהעוברים שנוצרים הוא זכר ומי נקבה - ניתן להבטיח שיוחזרו לרחמך רק זכרים.

התשובה השנייה, כמו שנראה לי שהבנתי (ואני מקווה שאני לא טועה) היא שבכל מחזור טיפול יש עד כ-20% הצלחה להשגת היריון, כי לא כל טיפול מניב היריון, והאחוזים יורדים ככל שגיל האישה עולה.
    לא נראה לי שהוא התכוון ל20% כישלון בבירור מין העובר. אם כן, אז הוא וודאי יתקן אותי.

מקווה שהצלחתי לעזור לך להבין קצת יותר.

לימונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוייי איזה חמוצה :-)

אמאל'ה 5
    20/04/2010

תודה לך.
    אבל נראה לי שהבנתי מעולה..
    בעיקרון רק הפריה חוץ גןפית קרי הפריית מבחנה יכולה להניב במאת האחוזים את המין הרצוי.
    כל שאר הדרכים הן בגדר ספקולציות בלבד, ורק כ 80% מצליחים (אפילו שהרופא שלי הבטיח 90 %)
    וכשזה לא מצליח, את פשוט נחשבת בצד השני של הסטטיסטיקה, בצד של ה20% אי הצלחה.
    :-(
    לא היה כאן שום שאלה או בירור בקשר לאחוזי כניסה להריון, אלא רק האחוז לקביעת המין.

בכל אופן שוב תודה גם לך, משום מה העלת חיוך על שפתי.
    רק רציתי להודות לך. בואי לא נפריע לפורום, שהרי הוא פורום מקצועי של רופאים, ויש כאן אנשים עם בעיות יותר גדולות משלי.
    ליל מנוחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימל"ה 5 הבנת נכון!

פרופ' אלכס סימון
    21/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו