יחסי מין וזרע חלש

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• יחסי מין וזרע חלש
    טלי
    22/04/2010

בעלי ואני (בני 38) מנסים להכנס להריון (ראשון שלי) מזה חצי שנה .אני לאחר ניתוח פאוץ'(אחרי כריתת המעי הגס) מלפני 8 שנים ומטופלת בקלקסן מאז עקב אירוע קרישי שהתגלה בניתוח (למרות שבבדיקות המטולוגיות לאחר מכן לא התגלתה מחלת דם ) מצבי הרפואי מצויין , ללא דלקות או בעיות אחרות וללא תרופות בכלל . לאחר שבבדיקת אולטראסאונד נתגלה שיש רק זקיקים קטנים התחלתי לקחת איקקלומין ובבדיקת זרע שעשינו הדבר היחיד שהיה נמוך הייתה התנועתיות (33%) למרות שהרופא אמר שאפשרי להכנס להריון גם עם זה . בבדיקת PCT שעשיתי (פעמיים) התשובה הייתה שלילית (הזרע לא שרד) ולכן הופננו לעשות השבחת זרע . הרופא אמר לנו שבגלל שהזרע מעט חלש עדיף להמנע 3-4 ימים לפני ההשבחה . שאלתי היא האם צריך להמנע מיחסי מין בימים שלפני הביוץ , כמה ימים , אם נקיים יחסי מין רק פעם בשבועיים זה בסדר או לא (אולי אי קיום לא מעודד ייצור זרע ) או שצריך בתדירות מסויימת ? אני מפחדת להחליש את הזרע עוד יותר אם נקיים יחסים או לעשות טעות - לא לקיים ואז להחליש אותו .

תודה , טלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    יחסי מין וזרע חלש

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טלי

פרופ' מרתה דירנפלד
    22/04/2010

לפי נסיוני אין יתרון במניעה מיחסי מין בזמן טיפולי השבחה
    אני תמיד ממליצה למטופלים שלי לקיים יחסים יום יום סביב הביוץ

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו