ICSI ואוטיזם

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ICSI ואוטיזם
    גל
    22/04/2010

שלום רב!
    בעבר עברתי טיפול IVF עם ICSI , ממנו נולד לי בן אבל לצערינו בגיל שנתיים אובחן PDD.
    האם בתהליך ICSI יש יותר סיכוי ללקות באוטיזם? אם נשארו לי עוברים מוקפאים מלפני 6 שנים עדיין בטוח להשתמש בהם? ידוע לי שהבעיה נפוצה יותר אצל בנים, האם כדאי לעשות בדיקת מין לעוברים? האם קיימת איזה שהיא בדיקה לגילוי אוטיזם בעוברים? מה אומרת הסטטיסטיקה לגבי טיפולי ICSI ואוטיזם?
    אני מאוד מתלבטת לגבי ילד נוסף בפרט שהדרך היחידה במקרה שלנו זה טיפול IVF עם ICSI...
    תודה מראש, גל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ICSI ואוטיזם

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אוטיזם

ד''ר דוד ישי
    22/04/2010

שלום
    למיטב ידיעתי אין לאחר ICSI , יותר PDD . ניתן להשתמש בעוברים בני 6 שנים . לא ניתן לאבחן גנטית אוטיזם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ICSI

פרופ' אלכס סימון
    22/04/2010

אין עדות לכך שילדים שנולדו כתוצאה מ ICSI תהיה להם נטיה לאוטיזם. כך שככל הנראה אין מדובר בטיפול. את צודקת שיש נטיה לאוטיזם להיות שכיח יותר בבנים ועל כן ההחלטה לבצע בחירת מין לנקבה הוא הגיוני. כדאי אולם להתייעץ עם גנטיקאי. שמא יש בדיקות שניתן לבצע לפני החלטה נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו