מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תוצאות בדיקהאני23/04/2010
שלום,לאחר שנה של נסיון להרות, כיום לאחר שלושה מחזורי איקקלומין+אוביטרל לאחר מעקב זקיקים. בוצעו שני מחזורי הזרעה, כאשר בשני עשיתי בדיקת דם שתוצאותיה:
ESTRADIOL 5619 pmol/L
PROGESTERONE 5.6 nmol/L
לאחר קבלת תוצאות הבדיקה ומעקב זקיקים שהראה 3 זקיקים (14,15,17) בשחלה ימין ביקשו האחיות בקופ"ח שאגיע לשתי הזרעות, יום לאחר יום- בוצעו לפני שבוע.
לפי כל מה שאני קוראת, תוצאות הE2 גבוהות.
1.האם גבוהות בשל הטיפול ההרומונלי והאם בטווח תקין?
2.האם אין צורך בפרופיל הורמונלי מקיף יותר בשלב זה של טיפולים?
אני מטופלת אצל גניקולוג שאינו מומחה פריון וחוששת שאני מבזבזת את זמני ומציפה את גופי בהורמונים, ללא בדיקה מעמיקה של הנתונים.חשוב ציין שאובחנה אצלי ציסטה עכורה החשודה כאנדומטריומה, כבר לפני מספר שנים ונמצאת מאז במעקב, כאשר במעקב הזקיקים האחרון גודלה היה 26 מ"מ (קטנה מאז תחילת קבלת ההורמונים, אך כל השנים לא עלתה על 36 מ"מ).
אני חושבת ברצינות על החלפת רופא ופנייה למומחה פריון על מנת להיות שקטה שאני מקבלת את הטיפול והבדיקות הנכונות ביותר.אשמח על המלצה למומחה בקופ"ח כללית.
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת ההורמונים
ד''ר דוד ישי23/04/2010שלום
דעתי העקרונית היא שטיפולי פוריות , בודאי מתקדמים יותר , צריכים להיעשות ע"י רופא מומחה לפוריות והם צריכים להיעשות לאחר בירור מתאים ( שיתכן שנעשה לכם ) .
רמת ההורמונים אכן גבוהה , אבל עם תמונת הזקיקים שציינת , הסיכוי שהיא תסכן אותך בגירוי יתר או בהריון מרובה עוברים הוא נמוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אני23/04/2010תודה על התגובה ד"ר, לא האמנתי שאקבל תגובה כל כך מהירה ביום שישי :)
שאלה נוספת(יש כל כך הרבה בתהליך הזה...) האם במידה ולא נצלח את ההזרעות, יהיה צורך בניתוח להסרת הציסטה לפני המשך טיפול או מעבר לשלב הבא בטיפולים?ניתן לבצע IVF עם אנדומטריומה?
האם אין חשש שטיפול הורמונלי אינטניסיבי יותר, עם רקע תגובה הורמונלית כזו לאיקקלומין- יוביל לתגובתיות יתר והגדלה של האנדו'?(מעקב הזקיקים הזה נעשה יומיים לאחר סיום נטילת 100 מ"ג במשך 5 ימים-כך היה בשלושת מחזורי הטיפול).
שוב תודה גדולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)