מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפריה חוץ גופית בעקבות נשאות גנטיתניב25/04/2010
שלום לכם, לצערי הרב בעלי ואני נשאים של מחלת הקנאואן.כעת אנו עומדים בפניי ההחלטה האם לנסות להכנס טבעי בהתחלה ובמידה ונאלץ להפיל לעבוד לטיפל pgd או לוותר על הניסיון הזה ולהתחיל ישר בטיפול. אשמח לשמוע מהרופא את דעתו וכן מנשים שעמדו בסיטואציה דומה. כמו כן מה הסיכוי לתאומים בטיפולי פוריות? נניח ששנינו (טפו טפו ב"ה) פוריים,תוך כמה זמן יש כניסה להריון בדכ? תודה רבה אני מאוד חרדה ולחוצה שלא אצליח להכנס טבעי אז אולי להתחיל ישר בטיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לסקרנית מסקרנית אחרת:)
דנה25/04/2010לאחרונה נאמר לי שגם אצטרך לעבור טיפול מהסוג שעברת.
רציתי לדעת אם זה נורא? כואב? לא נעים?
מה תוכלי להגיד לי?....
תודה לך:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיזה טיפול?
ניב26/04/2010האם את צריכה לעבור אבחון טרום השרשה בגלל נשאות למחלה גנטית או בעיות פיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלצליל
לימונית25/04/2010היי צליל,
אני עומדת במקום דומה לשלך, כי אני כן בטיפולי IVF, אבל לגבי -PGD נאלצתי לוותר כי אין באזור מגוריי. אופציה זו (של ויתור על התהליך) פחות מומלצת, כי צריך לחכות עד סיסי השילייה או מיי השפיר, ואז להתבשר שהעובר חולה, ומכאן סביר שנבצע הפלה - זמן מיותר ואכזבה קשה, שבצידה מצד אחד שבועות של שמחה על ההצלחה לכניסה להיריון, ולאחריה אכזבה על כך שצריך להפיל, מה שיכול להיחסך מאיתנו בתהליך ה-PGD, בו בודקים את העוברים במעבדה, בטרם מחזירים אותם לרחם.
חשוב שתדעי שמה שאת עוברת מבחינה גופנית זה את תהליך ה-IVF, שזה אומר שליטה של הרופאים על המערכת ההורמונאלית שלך על מנת להבטיח את תזמון הטיפול ואיכותו, ושתהליך ה-PGD, הוא בעצם תהליך הנעשה במעבדה, ולא בגופך.
דבר נוסף שכדאי לך לתת עליו את הדעת, הוא אזור מגורייך. טיפולי IVF מצריכים לא מעט ביקורים למעקב של בדיקות דם ובדיקות העוקבות אחר הזקיקים המתפתחים (בחלק מהטיפול זה משהו כמו כל יומיים, למשך כשבועיים, חוץ מעוד ביקורים לפני ואחרי) , ולכן אם את גרה בצפון הארץ או בדרומה זו בעיה, כי את התהליך הזה, נכון לעכשיו, מבצעים רק בחמשת בתי הגדולים במרכז, שניים בירושלים, ושלושה בגוש דן והסביבה. אם אין לך בעיה להגיע לשם, עדיף לך לבצע את התהליך ולהיות שקטה שיש לך עובר בריא ברחם.
כמו כן, חשוב שתדעי שמאות בנות בשנה עוברות בארץ את תהליך ה-IVF, ואין לך מה לפחד מזה, למרות הסיכונים שתמיד מדברים עליהם. בדרך כלל הם זניחים ואת גם תחת פיקוח, כך שממש לא כדאי לוותר על זה רק בגלל החשש.
זו החלטה לא פשוטה בכלל, ואני מאחלת לך הצלחה בכל החלטה שתקבלי.
לימונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלימונית היקרה
ניב26/04/2010קודם כל תודה גדולה ואני מאחלת לך הצלחה בתהליך. מדוע נכנסת לכל התהליך הזה? אנו בינתיים לא ניסינו להכנס להריון כך שאיננו יודעים אם נצליח במהרה או לא. ואם את עושה את התהליך ללא הPGD בסוף משמע שמבחינה גנטית אין לו ערך מוסף? אנחנו מתלבטים כי אנו נשאים של מחלה רציסיבית כך שהסיכוי שהילד יהיה חולה הוא 25%,סיכוי לא נמוך אך עדיין לא הרוב..בכל מקרה אנחנו גרים בת"א ובשבוע הבא נלך לייעוץ עם שתי המחלקות בתה"ש ובאיכילוב. כמה זמן את בתהליך כבר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצליל שלום
פרופ' אלכס סימון26/04/2010מתשובתך אני מבין שאת בדרך לייעוץ גנטי.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpgd
יהל26/04/2010אני עוברת טיפולי pgd מנשאות לאיקס שביר אצלי הסיכון הוא 50 %לילד מפגר . תהליך של ההפריה עצמה הוא לא קשה ולצערי גם די מתרגלים לזריקות היומיומיות... הקושי הוא בציפייה והתוצאה כי בטיפולים מהסוג הזה לא מספיקה ההפרייה אלא צריך לחכות לתשובה מהגנטיקה אם העובר נשאי או חולה ובהרבה מקרים אצלי לפחות אפילו לא היתה החזרה...
אני מאחלת לכולנו בהצלחה ולזכור שזה רק עניין של זמן עד שנטיל בפארקים עם העגלות... : )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאילנה
ניב26/04/2010האם ניסית כבר להכנס טבעי והיה הריון לא מוצלח? מה זה אומר שהטיפולים לא קשים? כמה זמן את כבר עושה אותם?תוכלי לפרט מהם?
ובדכ אין לך עוברים בריאים בכלל ולכן לא מחזירים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירית
לימונית26/04/2010היי שוב,
אני בתהליך הזה מכמה סיבות: סיבה ראשונה, מתעתדת להיות חד הורית ועל כן משתמשת בשירותי בנק הזרע. סיבה שנייה, במשך שנים הודיעו לי שיש לי PCO (שחלות פוליציסטיות) ואכן רוב החיים היה לי מחזור לא סדיר, אבל דווקא מאז הטיפולים יש יותר סדר. סיבה שלישית, שהתגלתה לי לאחר כשנתיים טיפולים, היא שיש לי תסמונת גנטית מאוד רחבה שיש בה 50% סיכון לילד חולה (שזה סיכון רציני !! כמו כן, יש לי גם בעיית קרישה גנטית, וסביר להניח שהייתי צריכה לעשות בירור כלשהו באיזשהו שלב, אם כי אותה ידעתי עוד מלמפרע ונערכתי לכך (ואפילו גיליתי בדיעבד שהיא קשורה בבעיה הגנטית הרחבה שיש לי).
תהליך ה-IVF הוא לא קל, במיוחד למי שרגישה מאוד לבדיקות. אבל... למרות שאני נמנית על הרגישות מאוד, לדעתי, הבעיות האמיתיות הן מסביב: ההצמדות לשעון: צריך לקחת את הזריקות והנרות בשעות מאוד מדוייקות, וזה אומר שסדר היום דיי מתנהל לפי זה. כמו כן, הטיפולים עצמם, שכוללים כל הזמן ביקורות מעקב, ולא תמיד יודעים מה יתנהל מתי. כלומר, בדרך כלל יש שלב של דיכוי המערכת על ידי התרופות, ואז באים לבדוק אם הושג הדיכוי (בדיקות דם ו-אולטרסאונד), לאחר מכן, אם כבר הושג, מתחילים בגירוי הזקיקים בשחלות, וכאן מתחיל מעקב יותר צמוד, בו לאחר מספר ימים מתחילת הגירוי מתחילים להגיע כל יומיים, ולא יודעים מתי תתרחש השאיבה ומתי תתרחש ההחזרה, אם בכלל. בד"כ במקומות הציבוריים בדיקות המעקב נעשות בשעות הבוקר, ובשעות הצהריים, כשמגיעות תשובות המעבדה, מודיעים לנו איך מתקדמים. זה שוב מצב לא תמיד נוח בעבודה, למשל, לחכות לשיחה אישית כזאת, ולהתחיל להתארגן בהתאם. לדעתי, למרות הקשיים הפיזיים, זאת הבעיה הראשית. בעיה זו גם גורמת הרבה פעמים כל מיני תגובות סביבתיות של אנשים שלא מסוגלים להבין למה את לא יכולה לעבוד, או לא למה את לא יכולה להגיע לאירוע מסוים, וכו' וכו' וכו'. לזריקות ולבדיקות מתרגלים, בסופו של דבר, מבחינה פיזית, כמה שזה לא נעים.
בכל מקרה, קראתי כבר שאת בדרך לייעוץ גנטי ושאת מהמרכז, אז אני מאחלת לכם שתצליחו בדרך שתבחרו, אבל אני מאמינה שאם הייתי במצבך, הייתי כן הולכת על הטיפול, כי זה יכול לתת לך חווית היריון שקטה יותר, וזה מאוד חשוב לדעתי.
ועוד עצה, חשוב שתמצאי רופא שיהיה לך מספיק נעים להתייעץ איתו, גם אם בטיפולים עצמם לא תמיד זוכים להיות אצל אותו רופא (בגלל זה מתנהל לפי הימים שזה יוצא). זה מאוד חשוב לדעת שיש עם מי להתייעץ, ושנוח לנו איתו/ה.
בהצלחה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום צליל
פרופ' אלכס סימון26/04/2010הדרך הטובה ביותר היא ייעוץ גנטי. ניתן להתייעץ במרפאה הגנטית בהדסה. היועצת הגנטית לצרכי אבחון טרום השרשה היא ד"ר מיכל שגיא.
בפגישה עימה דונו בהיבטים של האם כדאי הריון טבעי או שמא ישר PGD. יתרונות וחסרונות של כל שיטה. בצעו החלטה מושכלת ושיהיה לכם בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)