שאלה כללית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה כללית
    מיכל
    29/04/2010

לכל הרופאים היקרים שלום,
    הבנתי שהזריקות שנותנים להשראת ביוץ כגון GONAL F, גורמות לעיתים לכך שישתחררו יותר מביצית אחת בכל ביוץ... האם למעשה העובדה שמשתחררות יותר מביצית אחרת גורמת ל"מלאי הטבעי" של הביציות אותן יש לאישה מסוימת - להדלדל? , והאם הדבר יכול להזיק לה בשנים הבאות כאשר היא תנסה להרות שוב (ותגלה שמלאי הביציות שלה אזל)...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה כללית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה מעניינת וחשובה

פרופ' אלכס סימון
    29/04/2010

התשובה היא שזה לא משפיע על המלאי.
    הידעת כי המלאי בלידה הוא 200,000 ביציות. כמה מזה משתמשים ללא טיפול? נניח 12 ביוצים בשנה. נאמר, ואני לארג' איתך, 40 שנות פוריות . זה מביא ל 480 ביציות. נניח בטיפולי ם ישתמשו בעוד 1000 ביציות (ממש הגזמתי). נשאר עודף, לא?
    תוכלי לשאול, אם יש כל כך הרבה אז למה הפוריות יורדת? התשובה היא כי בכל שניה, דקה, שעה או יום, ביציות מתנוונות מאיליהם והולכות לאיבוד. כך שאולי בחודש משתמשים באחת, אבל בינתיים רבות התנוונו. עדיין גרימת הביות לא משפיעה על התהליך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ! ! !

דפנה
    30/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• :o) אהבתי את התשובה .

אמאל'ה 5
    30/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאגר שחלתי נמוך

יעל
    12/05/2010

תודה רבה על התשובה!
    גם אני הייתי מוטרדת, כי נמצא שיש לי מאגר שחלתי נמוך.
    בהחלט מרגיע...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה ליעל

דורית
    12/05/2010

אשמח אם תוכלי לפרט כיצד גילו שיש לך בעיה של רזרבה שחלתית. מה הבדיקות שעשית ומה התוצאות שקיבלת וכו'
    אני יודעת שאת לא מומחית אבל למומחים לא כל כך נח לתת הבחנו כאלה באינטרנט ואני מבינה את זה. לכן אני מבקשת מבעלת ניסיון ואולי גם ידע עזרה.
    אני חושדת שגם לי יש בעיה כזו והרופא מסרב לשתף אותי ולשלוח אותי לבירור נוסף.
    אם זה אומר לך משהו אז.... המחזור שלי מאוד התקצר בשנה האחרונה, יחס FSH ל LH שלי גבוה משלוש (לטובת FSH כמובן), FSH בי"מ 2 - 8 כאשר האסטרדיול 240 (קראתי שאסטרדיול גבוה מ 200 יכול לעוות את התוצאות של FSH ולהוריד אותו כך שבפועל יכול להיות ש FSH יותר גבוה ונוגע בגבול העליון של הנורמה). בנוסף, בדיקות דם במקביל למעקב זקיקים הראו רמות אסטרדיול גבוהות בהרבה מהנורמה.
    אשמח מאוד אם תוכלי להגיב ... אני מאוד סקרנית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו