דילגתם עליי-שואלת שוב

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• דילגתם עליי-שואלת שוב
    ניב
    30/04/2010

שלום לרופאים המדהימים כאן,
    לאחר שגילינו שאנחנו נשאים של מחלה גנטית אני מתלבטת אם ללכת ישר לטיפול או לנסות להרות לבד,בעלי יתמוך בכל החלטה שלי. נניח שאני נכנסת להריון ובראשון וחלילה נאלצת להפיל (25% נאמר לי) מה הסיכוי שזה יקרה גם בהריון השני וכן מה הסיכוי שהפלה תקשה עליי כניסה להריון שוב?
    תוך כמה זמן בממוצע נכנסות נשים שמגיעות לטיפול pgd עקב בעיות גנטיות להריון האם יש סיכוי שבטיפול מסויים כל העוברים יהיו חולים?
    מה אתם ממליצים לעשות?
    המון תודה לכם ושבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דילגתם עליי-שואלת שוב

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• PGD

פרופ' אלכס סימון
    30/04/2010

הסיכוי בכל הריון הוא 75% שלא תצטרכי להפיל. דהיינו ילד בריא. אם עוברים הפלה, בדרך כלל אין לכך השפעה על היכולת להרות שוב. הפלות חוזרות לא רצויות.
    הסיכוי להרות בטיפול PGD הוא 35% לניסיון טיפול. במקרים אלו אפשר להחזיר אם ניתן עוברים לא נשאים בכלל כך שזה פותר גם את הילד בעתיד להתעסק עם זה.
    נותר לכם להחליט האם לקחת סיכון ולהפיל (25% סיכון) או ללכת על בטוח.
    התייעצות עם גנטיקאי בוודאי תסייע לכם בהחלטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שאלה נוספת

ניב
    30/04/2010

אתה אומר ללכת על בטוח אבל מה זה אומר מבחינת טיפול pgd ??הבנתי שיש סיכונים אחרים של מומים בעובר. ובכלל מדובר בתהליך ארוך ולא פשוט לא? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו