מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- לפרופ' אלכס סימוןלימונית30/04/2010
פרופ' סימון שלום,
קראתי את המאמר עליו המלצת כאן לפונה אחרת, בנוגע ל-PGD.
יש לי מספר שאלות אליך, אבל לפני כן רקע כללי:
אני מבוגרת, בקרוב 44, ונמצאת כבר כשנתיים וחצי בטיפולי פוריות. מאחורי שתי הפלות (אחת ממש לאחרונה מהטיפול האחרון). בתווך, מספר טיפולי הפריות רב, כאשר כל טיפול הניב ביציות.
לעומת זאת, בשני מחזורי הקפאה שהיו לי עד היום, מבחנות לא שרדו.
במחזור ההקפאה הראשון, היתה מבחנה אחת - וכל העוברים בתוכה לא שרדו (אני לא זוכרת בוודאות את הציון שהיה לעוברים.
במחזור ההקפאה השני, היו שתי מבחנות, ודווקא המבחנה עם העוברים שהוגדרו בדירוג גבוה של המעבדה לא שרדו, ומהמבחנה השנייה שרדו 2 מתוך 3 עוברים, הוחזרו, אך לא נקלטו.
התסמונת שאובחנה היא 2q37 deletion syndrome, שאובחנה אצלי כ:
Albright hereditary Osteodystrophy like syndrome (AHO like syndrome
כמו כן, יש לי FV LEIDEN ו-PETEIN C RESISTENCE, שבעקבותיו קיבלתי מהטיפול הראשון קלקסאן, ועכשיו, לאחר ההפלה השנייה, התחלתי
מכיוון שאני גרה בצפון (מטופלת בבית חולים כרמל) אני מוותרת על התהליך, כי אין לי כל אפשרות לעבור לטיפולים במרכז הארץ. בכל זאת, הייתי רוצה מאוד לנסות לעזור ולדחוף לכך שיהיה מענה טיפולי כזה גם באזור הצפון.
אציין שבדיקת הדנ"א שלי לתסמונת נעשתה במעבדה הציטוגנטית בבית החולים "העמק" בעפולה.
בבדיקת קריוטיפ- נמצא קריוטיפ במבנה נקבי תקין- 46XX. בבדיקת FISH עם גלאי לאזור 2q37 נצפה חסר של איזור זה על אחד משני כרומוזומי 2.
נאמר לי כמובן שמדובר בתסמונת דומיננטית, עם 50% יכולת הורשה.
האם במידה ובית חולים כרמל, בו אין מעבדה ציטוגנטית, יערוך בעתיד PGD, יהיה ניתן לאבחן גם תסמונת כזו? (עד כמה שידוע לי יש בכרמל מעבדה גנטית מולקולרית אך לא ציטוגנטית). או,במילים אחרות, האם ביצוע PGD במקרים כמו שלי מצריך שיהיה בצמוד למעבדה ציטוגנטית?
דבר שני, לא ממש הבנתי ממאמרך, כאמור, האם כשאתה כותב "שיעור ההריונות למחזורים בהם הוחזרו עוברים מאובחנים הוא כ- 30%. המשמעות של שיעור הצלחה זה היא כי במידה ולא הושג הריון במחזור הטיפולי, על בני הזוג לעבור את כל תהליך האבחון פעם נוספת. שעור הריונות זה הוא נמוך במעט מזה המתקבל בהפריה חוץ גופית רגילה העומד על 35%-40%. המגבלות הטכניות של האבחון כמו גם אופי המחלות הנבדק מותירים מעט עוברים זמינים להחזרה לחלל הרחם, דבר המשפיע על שעור ההצלחה"
האם כשכתבת שבמידה ולא הושג היריון במחזור הטיפוליף, על בני הזוג לעבור תא כל התהליך האבחון מחדש, הכוונה היא לכל התהליך - מחזור IVF נוסף, או רק תהליך אבחון נוסף, במידה ויש עוברים נוספים טריים/מוקפאים?
כמנהל יחידה בה מבתצע תהליך IVF, ברצוני לשאול, מדוע אין שיתוף פעולה בית בתי החולים, כך שמי שאין תהליך זה באזור מגוריה, תוכל לעבור את רוב התהליך בבית החולים הקרוב, ורק את השאיבה וההחזרה בבית החולים המבצע PGD?
בתודה,
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפרופ' סימון - מקפיצה
לימונית01/05/2010מה שנקטע בהודע ההקודמת זה שהעלו לי את המינון של הקלקסאן, הפעם לפי משקל, מ-40 מ"ג ל-80 מ"ג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפרופ' סימון - מקפיצה + תוספת
לימונית01/05/2010פרופ' סימון,
שוב שלום לך,
מה שנקטע בהודע ההקודמת זה שהעלו לי את המינון של הקלקסאן, הפעם לפי משקל, מ-40 מ"ג ל-80 מ"ג.
אשמח מאוד לתשובה הקשורה לסוג המעבדה הנחוצה במקרה כמו שלי בבית החולים המבצע PGD.
ולתשובה באשר לחוסר שיתוף הפעולה בין בתי החולים, ומה אתה, כמנהל יחידה המבצעת PGD מוכן לעשות כדי לעזור לנשים כמוני כן לעבור את התהליך הזה בתנאים אפשריים, כך שרוב הטיפול לפני השאיבה ייעשה באזור המגורים?
בתודה
לימונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)