פרוגילוטון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• פרוגילוטון
    שירי
    03/05/2010

שלום רב,
    אני ובעלי שנינו בני 27, בריאים בדר"כ.
    כחלק מבירורי פוריות ראשוניים, לאחרכחצי שנה נסיונות להרות ומחזור לא סדיר (ודימום מאוד מאוד חלש וקצר), ופניתי לבצע אולטרה-סאונד תלת-מימד, על מנת לשלול מחיצה ברחם/רחם דוקרני.
    כיוון שהרירית שלי מאוד דקה (לא עלתה מעל 5.3 מ"מ), הרופא לא הצליח לראות זאת בU.S, ולאחר כשלון בבדיקת היסטורסקופיה (כי כאב לי עד כדי עילפון כמעט והרופא נאלץ להפסיק את הבדיקה באמצע), הרופאה נתנה לי פרוגילוטון, כאשר ביום ה-18 של הכדורים נקבע הU.S תלת מימד שוב. התקווה היא שהרירית תתעבה בזכות הכדורים.

שאלותי:
    1. האם ניתן להמשיך בנסיונות הכניסה להריון הטבעיים עם הפרוגילוטון?
    2. במידה ולא אכנס להריון החודש, האם ניתן לבצע בדיקת דם לצורך פרופיל הורמונלי החודש הזה, בוסת שתגיע מיד אחרי הפרוגילוטון? (כי נראה לי הגיוני שהכדורים משבשים את הפרופיל ההומונלי הרגיל, אך יחד עם זאת אינני רוצה לחכות עד הפעם הבאה שאקבל, ומשום מה בדיקה זו עדיין לא הופניתי לבדיקה זו)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרוגילוטון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיר שלום

פרופ' שחר קול
    03/05/2010

1. כן, אך הסיכוי קלוש.
    2. כן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

שירי
    05/05/2010

שלם רב,
    ראשית תודה רבה על התשובה.
    יש לי שתי שאלות נוספות בעניין.

ראשית, אני מאוד חוששת ששוב לא יצליחו לראות את עניין מבנה הרחם באולטרה-סאונד התלת מימד, כיוון שכבר חודש וחצי סוחבים אותי עם בדיקות וכדורים ולא מגלים. (לקחתי כבר אסטרופם בהחדרה וגינלית, שלא נספג כנראה משום מה, ההורמונים לא עלו והרירית לא התעבתה, לאחר מכן היה את הניסיון של ההיסטרוסקופיה שלא צלח, ועכשיו התחלתי את הפרוגילוטון, כאשר ה U.S אמור להתקיים ביום ה-18 שלו)
    1. האם עם הפרוגילוטון אני יכולה להיות די בטוחה שההורמונים יעלו והרירית תהיה מספיק עבה וללכת ישר ל U.S ? או שרצוי שאגש לבדיקות המעקב ע"מ לוודא שהכדורים משפיעים ואם לא להחליף טיפול? (לא רוצה לבזבז סתם חודש! במקום בו אני מטופלת לא ידעו לומר לי אם רצוי שאבוא למעקב בינתיים, האחות אמרה ש'איך שאת רוצה', תגובה שכמובן לא הבנתי....)
    2. יש לי בימים האחרונים כאבי בטן ברגעים מסוימים, כמו מין דקירות בצידי הבטן התחתונה. כמו כן התרבו לי ההפרשות מהנרתיק, הן שקופות לבנבנות. האם אלו תופעות רגילות של הפרוגילוטון או שיש לבדוק זאת? מה זה יכול להיות?
    תודה רבה על המענה,
    שירי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    06/05/2010

פרוגילוטון מכיל האסטרדיול שיש באסטרופם.
    פרוגילוטון לא גורם לכאבים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ושאלה נוספת

שירי
    05/05/2010

שלם רב,
    ראשית תודה רבה על התשובה.
    יש לי שתי שאלות נוספות בעניין.

ראשית, אני מאוד חוששת ששוב לא יצליחו לראות את עניין מבנה הרחם באולטרה-סאונד התלת מימד, כיוון שכבר חודש וחצי סוחבים אותי עם בדיקות וכדורים ולא מגלים. (לקחתי כבר אסטרופם בהחדרה וגינלית, שלא נספג כנראה משום מה, ההורמונים לא עלו והרירית לא התעבתה, לאחר מכן היה את הניסיון של ההיסטרוסקופיה שלא צלח, ועכשיו התחלתי את הפרוגילוטון, כאשר ה U.S אמור להתקיים ביום ה-18 שלו)
    1. האם עם הפרוגילוטון אני יכולה להיות די בטוחה שההורמונים יעלו והרירית תהיה מספיק עבה וללכת ישר ל U.S ? או שרצוי שאגש לבדיקות המעקב ע"מ לוודא שהכדורים משפיעים ואם לא להחליף טיפול? (לא רוצה לבזבז סתם חודש! במקום בו אני מטופלת לא ידעו לומר לי אם רצוי שאבוא למעקב בינתיים, האחות אמרה ש'איך שאת רוצה', תגובה שכמובן לא הבנתי....)
    2. יש לי בימים האחרונים כאבי בטן ברגעים מסוימים, כמו מין דקירות בצידי הבטן התחתונה. כמו כן התרבו לי ההפרשות מהנרתיק, הן שקופות לבנבנות. האם אלו תופעות רגילות של הפרוגילוטון או שיש לבדוק זאת? מה זה יכול להיות?
    תודה רבה על המענה,
    שירי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה חמה

חסויה
    06/05/2010

הי,
    יש לי המלצה חמה על ד"ר שחר קול שעונה כאן על שאלות באופן מקצועי.
    ומלבד זאת אני מטופלת אצלו באופן פרטי אמנם ,אבל הוא עובד גם ברמב"ם.
    יש לנו בעזרתו ילדה מקסימה ועכשיו אנחנו מנסים שוב....
    היחס אדיב ומקצועי.
    מומלץ בחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שירי
    06/05/2010

הי,
    תודה על ההמלצה...
    אני מאיזור ירושלים כך שזה לא כל כך יעזור לי, רמב"ם זה רחוק...
    אם מישהי יודעת על רופא טוב, שיש לו יחסי אנוש טובים, באיזור ירושלים, אשמח.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעיתי - מיועד לקרין

חסויה
    06/05/2010

ההודעה מיועדת לקרין שביקשה המלצה על רופא בחיפה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

שירי
    06/05/2010

הי,
    תודה על ההמלצה...
    אני מאיזור ירושלים כך שזה לא כל כך יעזור לי, רמב"ם זה רחוק...
    אם מישהי יודעת על רופא טוב, שיש לו יחסי אנוש טובים, באיזור ירושלים, אשמח.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא בירושלים

חסויה
    06/05/2010

הי סקרנית
    אני מאזור הצפון אמנם, אבל לפני שהתחלנו טיפולים, נסעתי להתייעצות אצל פרופ' נרי לאופר מהדסה. קיבל אותנו בזרועות פתוחות, יחס חם, מקצועי והיה מוכן לעזור בכל בעיה שנתקלנו.
    דרך אגב, הוא מופיע ברשימת 10 הרופאים הטובים בתחום.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו